Oltra: 'El centre de Bétera serà el primer gran espai sociosanitari de la Comunitat Valenciana

Oltra: 'El centre de Bétera serà el primer gran espai sociosanitari de la Comunitat Valenciana
07/05/2018 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que en les pròximes setmanes se signarà el conveni de col·laboració entre la Diputació de València i la Generalitat per a convertir el centre de Bétera “en el primer gran espai sociosanitari de la Comunitat Valenciana per a persones amb malaltia mental crònica”.

Així ho ha assegurat la vicepresidenta després de presidir al costat del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, la constitució de la Taula Tècnica de Coordinació Social Generalitat Valenciana i Diputació de València.

Oltra ha explicat que el conveni arreplegarà la cessió de l’ús dels dos pavellons que actualment estan funcionant i l’engegada d’un tercer que en aquests moments es troba buit i que ampliarà l’oferta de places. L’objectiu, ha assenyalat, “és la remodelació i rehabilitació del centre de Bétera per a dissenyar un espai sociosanitari per a les persones amb problemes de salut mental adequat a les seues necessitats”.

La constitució formal de la Taula Tècnica de Coordinació Social Generalitat Valenciana i Diputació de València té com a objectiu fer un seguiment dels plans d’infraestructures acordats per ambdues institucions durant els dos últims anys, i que compten amb una dotació pressupostària per part de la Diputació de València de 17,5 milions d’euros.

Aquests plans, tal com ha recordat la vicepresidenta, es van acordar “per a crear recursos en aquells municipis on existeixen necessitats socials de les persones més vulnerables”, d’acord a criteris objectius proposats per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i que responen “a una major eficàcia i eficiència en la prestació dels serveis socials, la promoció de la igualtat i el foment de la inclusió social”.

A més de la dotació pressupostària de la Diputació de València, Oltra ha assenyalat que també els municipis col·laboren en la millora de l’oferta de recursos “amb la cessió de sòl o d’infraestructures a rehabilitar”. La Conselleria d’Igualtat es farà càrrec de l’equipament dels mateixos i del concert de places.

La vicepresidenta ha agraït la col·laboració de la Diputació i ha destacat que des d’ambdues institucions i al costat dels ajuntaments “apostem pel treball conjunt de les administracions com una sola, posant en el centre a les persones perquè la ciutadania tinga els mateixos drets, visca on visca”.

El conjunt de tots els projectes finançats implica una oferta del voltant de 500 places per a persones majors, persones amb diversitat funcional i infància, que donaran cobertura a un total de 10 comarques de la província de València i a la capital per la proximitat del municipi de Mislata.

Així mateix, la vicepresidenta s’ha referit a la coordinació bilateral entre la Generalitat i la Diputació de València en matèria de violència de gènere, i ha assenyalat que des de la Taula Tècnica es farà un seguiment de les actuacions de col·laboració entre les dues institucions dins de Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, “especialment en el tema d’infraestructures per a dones víctimes de violència de gènere”.

A la constitució de la Taula Tècnica han assistit, a més de la vicepresidenta, el secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, i el sotssecretari de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Francesc Gamero.

Per part de la Diputació de València ha assistit el president, Jorge Rodríguez, la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, i el cap de servei de l’Àrea de Benestar Social, Carlos Santos.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 4 =

sagunt a escena 2019
turismo salou