25n
25N
25N

Oltra: "L'economia ha d'estar al servei de les persones, i no al servei de quatre poderosos"

La candidata de Compromís, Mónica Oltra, ha defensat les polítiques socials realitzades pel Consell, que han sigut la clau per a generar ocupació

@compromis

Oltra: "L'economia ha d'estar al servei de les persones, i no al servei de quatre poderosos"
26/04/2019 -

Els cinc candidats a la presidència de la Generalitat Valenciana han tornat a trobar-se en l’últim debat electoral abans de les eleccions del pròxim 28 d’abril. La televisió pública autonòmica À Punt ha sigut el lloc triat perquè els líders de les principals formacions polítiques presenten les seues propostes abans del tancament de la campanya electoral, que tindrà lloc demà, 26 d’abril, a les 00.00 hores.

Sens dubte, un dels temes clau ha sigut la creació d’ocupació. En aquest punt, la candidata de Compromís al Consell i vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha defensat la labor que les polítiques socials han exercit en la creació de llocs de treball a la Comunitat Valenciana. Així, Oltra ha recordat que, en aquests quatre anys, “251.000 persones ha deixat d’estar desocupades, i ja han pogut començar a construir el seu projecte de vida independent. Hem gestionat bé l’economia, generant un marc d’estabilitat i seguretat perquè això de demanar mossegades a les empreses que volen instal·lar-se en el nostre territori ja és cosa del passat”.

Així i tot, Oltra ha admés que “encara queda molt per fer”. I és que com ha explicat “som conscients que encara hi ha persones que amb dos treballs no poden arribar a fi de mes. Per aquest motiu, estem treballant a crear llocs de treball de qualitat”. En aquest sentit, la candidata de Compromís ha sigut molt clara en afirmar que no es pot basar la producció de les empreses “en la precarietat laboral” perquè “l’economia ha d’estar al servei de la vida, i no les persones al servei de quatre poderosos”.

En aquest punt, Mónica Oltra ha eixit en defensa de les polítiques socials, però també les polítiques mediambientals que s’ha promogut des del Govern del Botànic perquè aquestes “també han sigut generadores d’ocupació”. Així, a la proposta del líder de Ciutadans, Toni Cantó, d’obrir les portes de la Comunitat Valenciana a Intu Mediterráneo, el major centre comercial projectat, Oltra li ha recordat que “no es pot parlar de la importància de crear polítiques mediambientals, i després donar suport a la construcció d’un centre comercial que és antisocial i antiambiental” i que, a més, posaria en escac al xicotet comerç, que tant s’ha treballat per impulsar des del Botànic.

Per aquest motiu, la líder de Compromís ha posat sobre la taula les línies de futur de cara a una nova legislatura. “Ens juguem el futur dels nostres fills i filles. Per això, apostem per una transformació ecològica de l’economia; el desplegament de més polítiques socials; la cultura; i la investigació, el desenvolupament i la innovació. Aquestes quatre potes són les essencials per a generar llocs de treball estables, que es queden en la nostra autonomia, i que s’allunyen de la precarietat”.

“Quan el PP parla d’impostos, millor tirar la mà a la butxaca”

La candidata del Partit Popular, Isabel Bonig, ha tornat a fer referència, en l’últim debat electoral, a la seua famosa revolució fiscal que, en paraules d’Oltra, es resumeix a “donar més privilegis als quals més tenen, retallant en Sanitat, Educació o Dependència”. En aquest sentit, la candidata de Compromís ha rebatut la proposta fiscal de Bonig amb dades. “El que proposen, eixa baixada d’impostos, tan sols beneficia a 22.000 persones, i li recorde que som 5 milions”, al que ha afegit que “quan el PP parla d’impostos, millor tirar la mà a la butxaca”.

I és que Oltra ha fet memòria a PP i Ciutadans per a recordar-los què està passant a Andalusia on “s’han abaixant els impostos als senyorets, però a canvi s’ha apujat el preu de les escoles infantils. Eixa és la política del PP que només retalla en serveis bàsics”, li ha etzibat.

En contraposició, el Govern valencià ha potenciat, en només quatre anys, els recursos bàsics per a continuar apostant per l’Estat del Benestar no solament fent que “les persones ja no hagen de triar entre medicar-se o omplir la nevera”, gràcies a l’eliminació del copagament farmacèutic, sinó que “tenim el doble de persones dins del sistema de dependència”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 20 =

museo prehistoria
museo prehistoria