25n
25N
25N

Oltra diu que en la planificació del litoral davant els temporals ha de prevaldre la seguretat de les persones

Arxiu

Oltra diu que en la planificació del litoral davant els temporals ha de prevaldre la seguretat de les persones
31/01/2020 -

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat aquest divendres que l’Executiu valencià té “una posició única” respecte a la regeneració de la costa després del temporal i la planificació territorial a mitjà i llarg termini, en la qual ha de garantir-se en primer terme la seguretat de les persones.

Així s’ha pronunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada sobre si existeixen diferències entorn de la política de recuperació de les infraestructures que han sigut danyades per la borrasca ‘Gloria’ al seu pas per la Comunitat Valenciana després que el vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau, advocara per “repensar” la situació encara que “això no vol dir acabar amb tots els passejos marítims”.

“Estem dient tots el mateix, hi ha una posició única en el Consell”, ha dit Oltra, que ha assegurat estar d’acord que “seria una barbaritat desconstruir tots els passejos marítims” i “ningú ha dit això”.

En tot cas, ha asseverat que és compatible amb el plantejament que ella va expressar que “calia fer un pensament a llarg termini”.

“Ara estem atents a l’emergència, la reconstrucció de les zones que han sigut danyades i han de tornar a la normalitat, atenint-nos a més que som un territori turístic i que la campanya de Setmana Santa està pràcticament començada”, ha subratllat, i això requereix “una actuació imminent”.

No obstant això, ha agregat la vicepresidenta, “hi ha una altra part, la de reflexionar i estudiar a mitjà i llarg termini”. Sobre aquesta qüestió, ha apostat per “avaluar molt bé quins són els punts” que podrien necessitar “solucions a llarg termini i més permanents” davant temporals que poden produir-se cada 4, 5 o 6 mesos.

“Hem de mirar els punts on determinades infraestructures de construcció que es van fer en l’època del boom immobiliari suposen, per exemple, una barrera a escolaments naturals de l’aigua, identificar-los i quina solució es dóna a llarg termini”, ha apuntat, sempre prevalent la seguretat de les persones.

Al seu judici, cal “analitzar en quins punts els possibles temporals, cada vegada més virulents a conseqüència de l’emergència climàtica, podrien posar en perill la vida de les persones i actuar en funció d’això”, causant “el menor impacte possible en aqueixes persones”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + set =

Valencia activa
bombers
Valencia activa