caixa popular

Oltra valora el diàleg de Sánchez i Torra però demana que "la solució" no siga "a costa de l'interés dels valencians"

Oltra valora el diàleg de Sánchez i Torra però demana que "la solució" no siga "a costa de l'interés dels valencians"
10/07/2018 -

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha afirmat aquest dimarts que el diàleg entre el Govern d’Espanya i la Generalitat de Catalunya és “una bona notícia”, encara que ha subratllat que “qualsevol acord que s’aconseguisca no pot ser a costa dels interessos dels valencians”.

Així s’ha pronunciat aquest dimarts la també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives en atenció als mitjans en un acte a València en el qual ha inaugurat la jornada ‘Acord marc: Cap a un sistema d’estabilitat per al sector empresarial en l’àmbit residencial’.

En ser preguntada per la seua opinió sobre la trobada entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i si la reactivació de la Comissió Bilateral entre ambdues administracions pot perjudicar a la Comunitat Valenciana, Oltra ha assegurat que l’Executiu valencià “mai tem al diàleg”.

“Feia molta falta des de fa molt temps un ambient de normalitat institucional i que dos governs parlen. El que no era normal era la situació anterior, on el Govern d’Espanya no parlava, no solament amb Catalunya sinó amb cap govern, almenys amb el valencià”, ha expressat.

Per tant, ha insistit que el diàleg “sempre és una bona notícia” i ha comentat que “ha de servir per a avançar en un model territorial on ningú es quede arrere”, encara que ha agregat que el Consell “sempre” ha mantingut que “qualsevol acord que s’aconseguisca no pot ser a costa dels interessos dels valencians, que en l’actual configuració territorial, som la comunitat pitjor finançada d’Espanya i que sempre hem estat en la cua de les inversions en els Pressupostos Generals de l’Estat”.

Així mateix, la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana ha argumentat que “el primer problema que s’ha d’abordar a Espanya és millorar el finançament” i “sobretot de les comunitats de l’arc mediterrani i singularment de la Comunitat Valenciana, que tothom i l’informe d’experts reconeix que estem injustament tractats” quant a finançament i també per a “equilibrar les inversions” en aquesta autonomia.

“Aqueixa seguirà sent la nostra reivindicació i la nostra exigència amb total contundència, perquè el sistema de finançament porta caducat des de 2014. Estem òbviament contents pel diàleg, però les solucions no poden passar perquè la Comunitat Valenciana es torne a quedar arrere”, ha resolt.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018