Oltra destaca que el suport dels poders públics "ha afavorit el retorn de 42 empreses jogueteres"

Guardar

Oltra_y_Climent_Nuremberg
Oltra_y_Climent_Nuremberg

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que el suport dels poders públics al sector del joguet "ha afavorit el retorn en els últims quatre anys de 42 empreses que han tornat a produir en la nostra terra".

La vicepresidenta i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, s'han desplaçat a Nuremberg per a mostrar el suport del Consell a aquest sector.

Durant el matí han realitzat un recorregut pels estands de les empreses valencianes que participen en aquest certamen internacional i que suposen el 41% de la representació espanyola en la Fira Mundial del Joguet de Nuremberg, la cita internacional més important de l'any per al sector jogueter que se celebra fins al 2 de febrer.

La vicepresidenta del Consell ha assenyalat que les ajudes que des del Consell s'han destinat a les empreses jogueteres valencianes i que ascendeixen a 16 milions d'euros en quatre anys "han permés incrementar el nombre d'empreses del sector passant de 130 a 172", alguna cosa que al seu judici "genera riquesa i ocupació". Concretament, la vicepresidenta ha fixat en 1.691 els llocs de treball fixos i estables en la indústria joguetera.

Però a més, ha destacat Oltra, la producció del sector en la Comunitat "assegura també que els joguets compten amb totes les garanties de qualitat i seguretat que aquest tipus de producte ha d'oferir".

La vicepresidenta ha assenyalat també que el sector del joguet ha agraït que la llei d'Infància i Adolescència que va aprovar el Consell en 2018 "siga la primera llei que consagra el dret a jugar dels xiquets i xiquetes i que fixa el joc com un element d'aprenentatge de primer ordre".

Per part seua, Rafa Climent ha destacat les "excel·lents expectatives mostrades per les empreses amb les quals s'han reunit en la fira" i l'aposta de la conselleria per les empreses d'un sector que està vivint un canvi de tendència en els últims cinc anys amb increments en el nombre d'empreses.

"Des de la Conselleria d'Economia Sostenible treballem estretament amb el sector, al qual hem destinat ajudes per valor de 16 milions d'euros entre els anys 2015 i 2019", ha indicat.

En l'àmbit de la internacionalització, Rafa Climent ha destacat el desenvolupament de diverses accions al llarg de l'any a través d'Ivace Internacional i la voluntat de "continuar potenciant el caràcter internacional del certamen Pre-Show que se celebra a Altea, amb la invitació de compradors estrangers".

A més, i com a novetat, "aprofitant aquesta fira de Nuremberg, organitzarem una missió d'empreses mexicanes la setmana vinent perquè coneguen de primera mà la indústria joguetera situada a la comarca de la Foia de Castalla.", ha assenyalat.

Mèxic és la primera destinació del joguet de la Comunitat Valenciana fóra de la Unió Europea i el 7é en el rànquing mundial. L'evolució de les exportacions ha sigut molt dinàmica a aquest mercat amb un creixement una mica menor al 4% en el període gener - novembre de 2019.

La Comunitat Valenciana és la primera regió espanyola exportadora d'aquests productes a Mèxic amb un 72% del total de joguet tradicional exportat per Espanya.

La Spielwarenmesse 2020 és la fira internacional més important per al sector jogueter, cita obligada per als fabricants i professionals del sector, que inclou nines i peluixos, articles de modelisme, hobby, bricolatge, entre altres i se celebra a Nuremberg del 29 de gener al 2 de febrer de 2020.

Suport econòmic fires internacionals

Les empreses que vulguen exposar en fires internacionals com la de Nuremberg poden sol·licitar ajudes a la direcció general d'Internacionalització, que compta amb una ordre d'ajudes per a donar suport a la internacionalització de les empreses i la promoció exterior dels productes de la Comunitat per un valor de 10 milions d'euros per a l'any 2020.

Es poden beneficiar d'aquestes ajudes les xicotetes i mitjanes empreses i es consideraran com a accions susceptibles de suport la participació en certàmens firals internacionals; les despeses d'allotjament i desplaçament als mercats internacionals inclosos en el pla de promoció internacional i els serveis relacionats directament amb l'execució del pla de màrqueting internacional, entre un altre conceptes.

El termini per a la presentació de sol·licituds serà des del pròxim dia 3 de febrer de 2020 fins al 16 de juliol de 2020.

Arxivat a:

Destacats