Oltra destaca el paper fonamental del voluntariat per a avançar en la cerca d'un futur més inclusiu

Guardar

oltra_ep
oltra_ep

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que la labor del voluntariat és "fonamental" per a avançar "en la reducció de les desigualtats i en la cerca d'un futur més inclusiu" on les persones víctimes de l'exclusió social "tinguen les oportunitats necessàries per a generar un impacte positiu en les seues pròpies vides".

La vicepresidenta ha sigut l'encarregada de clausurar la XXI edició del Congrés Estatal del Voluntariat que durant dos dies i sota el lema 'La mar de voluntariat' ha comptat amb l'assistència i participació de més de 500 professionals, voluntaris i voluntàries i representants d'entitats del sector.

En la seua intervenció la vicepresidenta s'ha referit als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 que busquen tres punts fonamentals: "Posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir que totes les persones gaudisquen de pau i prosperitat en 2030".

Per a aconseguir-los ha assegurat que és "fonamental" la labor del voluntariat, i ha afegit que, per aqueix motiu, "des del Consell del Botànic s'aposta per donar suport a aquesta tasca, amb la concessió d'ajudes per valor de 500.000 euros per a finançar la labor altruista de les entitats relacionades amb la solidaritat".

Durant enguany des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'han finançat 36 projectes amb una línia pressupostària que ha crescut un 25 per cent respecte a 2018 i que ha aconseguit el mig milió d'euros.

L'objectiu, ha assenyalat Oltra, "és donar suport a les accions del voluntariat i recolzar el treball de les entitats sense ànim de lucre vinculades al voluntariat que contribueixen a millorar la situació dels col·lectius més vulnerables de la societat".

La vicepresidenta s'ha referit també als milers de dones i homes que dia a dia "col·laboren amb la seua comunitat oferint lliurement la seua dedicació, el seu esforç, el seu temps i les seues capacitats per a construir una societat més inclusiva, més justa i més solidària".

Per a finalitzar ha felicitat l'equip de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i al de la Plataforma Estatal del Voluntariat i de la Plataforma Valenciana del Voluntariat "pel seu bon fer en l'organització d'aquesta XXI edició del Congrés Estatal del Voluntariat".

Conferències, tallers i bones pràctiques

Aquesta nova edició, organitzada amb la col·laboració del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, ha girat fonamentalment entorn de la relació del voluntariat amb la societat i el món, el tercer sector, les associacions, i altres agents com a escoles, empreses i Administracions Públiques.

El principal objectiu ha sigut reflexionar sobre l'evolució i les tendències recents del voluntariat, així com impulsar els instruments amb els quals compten les persones i entitats del tercer sector.

El Congrés ha comptat amb la presència de referents del sector, com Adela Cortina o Luciano Poyato, i la participació de representants de l'àrea de diferents comunitats autònomes i d'entitats nacionals que treballen la solidaritat.

Durant els dos dies que ha durat el fòrum s'han oferit ponències, panells, tallers i esdeveniments culturals vinculats a les bones pràctiques, la discapacitat, la discriminació, la despoblació rural o la perspectiva de gènere.

Arxivat a:

Destacats