25n
25N
25N

Oltra destaca la labor del Consell Consultiu Trans com "un espai d'interlocució permanent i de participació"

La vicepresidenta ha presidit la reunió constituent del Consell Consultiu Trans de la Comunitat Valenciana

Oltra destaca la labor del Consell Consultiu Trans com "un espai d'interlocució permanent i de participació"
21/10/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la constitució del Consell Consultiu Trans de la Comunitat Valenciana com un espai d’interlocució “permanent i de participació”, però sobretot de “seguiment de la implementació de les polítiques que desenvolupa la llei trans de la Generalitat”

La vicepresidenta ha presidit la reunió constituent del Consell Consultiu Trans la finalitat del qual és “fomentar la cooperació entre l’administració de la Generalitat, les administracions competents i les associacions civils” que treballen per la igualtat i la no discriminació de les persones trans en la Comunitat, com les entitats Chrysallis, Dret a ser, Lambda, Diversitat i Queerfest.

La creació del Consell Consultiu Trans, recollit en la Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere en la Comunitat Valenciana, “dona veu a la població trans” a través de la representació de les associacions i administracions en l’àmbit d’aplicació de la llei, ha assegurat Oltra.

La vicepresidenta ha recordat que l’aprovació fa tres anys de la Llei Trans valenciana va establir “una base molt potent” perquè aborda els àmbits en els quals una persona trans pot “sentir-se afectada”, com l’educatiu o sanitari. La constitució del Consell, ha subratllat, “facilita el camí per al desenvolupament i la implantació d’aqueix gran pas que va suposar l’aprovació de la Llei”.

Composició del Consell

Per a l’elecció de les entitats ciutadanes que formen part del Consell la Conselleria d’Igualtat va obrir un termini per a la presentació de candidatures tenint en compte per a la seua elecció criteris com l’experiència en el treball per la igualtat de les persones trans, la realització d’activitats de manera habitual o haver desenvolupat projectes amb l’administració local, autonòmica, estatal o internacional en diferents àrees d’intervenció, entre altres.

Així, com a representants de les associacions de mares, pares i familiars de persones trans amb seu en la Comunitat Valenciana han sigut seleccionades les entitats Chrysallis i Dret a ser. Com a entitats que tenen entre les seues finalitats la defensa dels interessos de les persones trans s’ha triat a quatre vocals de les associacions Lambda, Diversitat i Queerfest.

A més, el Consell Consultiu Trans també comptarà amb una persona designada per cadascuna de les conselleries amb competències en sanitat, educació, justícia i administracions públiques, ocupació i seguretat i emergències; i una persona designada per cadascuna de les direccions generals amb competència en LGTBI, igualtat de gènere i infància i adolescència.

Així mateix, hi haurà una persona a proposta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i dues persones trans en representació dels agents econòmics i socials.

La duració del mandat de les vocalies serà de tres anys, renovable per un període de la mateixa duració. En el cas que existisquen vocalies que formen part del Consell per raó del seu càrrec, la seua condició de vocal s’ostentarà mentre es mantinguen en el càrrec pel qual van ser designades. Per a cada vocalia es designarà una persona suplent.

El Consell es reunirà com a mínim dues vegades a l’any i elevarà un informe anual a les Corts sobre la situació de les persones trans en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, amb propostes de millora i adaptació dels serveis o administracions competents sobre la base dels fets que constant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =