25n
25N
25N

Oltra destaca la necessitat de 'exportar experiències entre governs del canvi per a construir un nou relat polític'

Oltra destaca la necessitat de 'exportar experiències entre governs del canvi per a construir un nou relat polític'
11/12/2017 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat a Las Palmas de Gran Canaria la necessitat de “exportar experiències entre governs del canvi que ens permeten un nou relat polític que situe en el centre a les persones”.

Així s’ha pronunciat Oltra en la roda de premsa que ha oferit després de la trobada mantinguda amb el president del Cabildo de Gran Canària, Antonio Morales, amb qui ha coincidit en la importància de “compartir polítiques noves des de diferents realitats, amb l’intercanvi de bones pràctiques que ens permeta enriquir-nos mútuament”.

En la seua intervenció, la vicepresidenta ha mostrat la seua satisfacció pel “nou discurs” que s’està construint a través de polítiques de participació ciutadana, d’igualtat i inclusió, tant des de la Generalitat com des del Cabildo, i ha assenyalat la importància de “conèixer les polítiques i actuacions” que en aquesta matèria es fan en altres territoris.

En aquest sentit, Oltra ha volgut destacar el Pacte Valencià contra la Violència de Genere i Masclista de la Generalitat “com a exemple on conflueixen aquestes polítiques per a construir un relat nou social i polític”.

La vicepresidenta participa aquesta vesprada en la II Conferencia ‘Democràcia i Ciutadania’, organitzada pel Cabildo de Gran Canària amb l’objectiu de reflexionar sobre el paper de les institucions, els partits i la ciutadania enfront del canvi d’època.

Durant la jornada, Mónica Oltra també ha mantingut una reunió amb l’equip de la Consellera d’Igualtat i Participació Ciutadana, María Jesús Nebot, amb qui després ha mantingut una altra trobada de més d’una hora per a cercar aliances en la lluita contra la violència masclista.

La vicepresidenta ha explicat el Pacte Valencià contra la Violència de Genere i Masclista, que “a diferència del Pacte del Govern central, que és un pacte d’estat de partits polítics, implica a totes les institucions”. En total, 63 representants d’entitats socials i cíviques, administracions públiques, institucions judicials, universitàries, cossos de seguretat, partits polítics, agents econòmics i sindicals o associacions de periodistes han participat en l’elaboració d’aquesta iniciativa “amb un compromís institucional i social” ha incidit Oltra.

El Pacte compta amb 293 mesures encaminades a eradicar la violència de gènere i masclista, per a les quals la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà un total de 12.793.881,78 € del seu pressupost del pròxim any 2018.

Segons ha explicat la vicepresidenta, amb aquest increment pressupostari per a 2018 es dóna resposta a la cinquena de les línies estratègiques del Pacte, referent a “dotar d’un pressupost estable” a la lluita contra les violències masclistes, complint així amb el que han demanat les associacions feministes.

Des de la Generalitat es considera “clau” la dotació de recursos específics per a l’atenció i intervenció en víctimes de violència de gènere. En aquest sentit ha assenyalat a més que s’han dissenyat uns pressupostos amb perspectiva de gènere que incloguen, en totes les conselleries, mesures de prevenció, sensibilització i detecció, així com promoció de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

A més, ha destacat l’engegada de la pàgina web consultar ací a través de la qual aquelles persones o entitats que vulguen poden subscriure’s al Pacte. En aquests moments hi ha ja 7.120 persones i 647 entitats que han decidit sumar-se a aquest projecte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =