Oltra destaca la col·laboració de la Conselleria amb Ford per a fomentar plans d'Igualtat i responsabilitat social

Guardar

29reunionford2
29reunionford2

La vicepresidenta del Consell i Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la col·laboració de la Conselleria amb l'empresa Ford per a fomentar plans d'igualtat i l'esforç de la companyia en la seua factoria d'Almussafes per a "feminitzar la plantilla". A més, han abordat qüestions per a fomentar plans de responsabilitat social.

La titular d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha fet aquestes declaracions després de mantenir una reunió amb el director general de Fabricació de Ford Almussafes, Dionisio Campos, i el director de Relacions Institucionals i Governamentals, Fernando Acebrón, amb els qui ha abordat aspectes relacionats amb la responsabilitat social de l'empresa i futures col·laboracions entre la Generalitat i Ford en aquest àmbit.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha sol·licitat a la companyia que el seu pla d'igualtat de l'empresa "siga visat per la conselleria perquè açò és també un segell de qualitat per a Ford". Sobre aquest tema, ha destacat l'impuls que està fent la Generalitat perquè les empreses de la Comunitat compten amb plans d'igualtat, de manera que en els últims sis mesos 87 empreses s'han adherit al programa de visat i homologació, més que en el període 2012-2015.

Referent a això, ha incidit que "en els últims sis mesos hi ha hagut més empreses que han sol·licitat eixe visat dels plans d'igualtat que entre 2012 i 2015, la qual cosa ens sembla molt important per a construir eixa societat lliure de desigualtat entre homes i dones".

Els Planes d'Igualtat són un conjunt ordenat de mesures adoptades en una empresa després de realitzar un diagnòstic de la situació, "tendents a aconseguir en l'empresa la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes, i a eliminar la discriminació per raó de sexe", ha explicat.

D'aquesta manera, la consellera d'Igualtat ha destacat que la factoria i tot el seu entorn "estan fent un esforç important per feminitzar la plantilla", ja que està incorporant dones en les últimes contractacions, sobretot personal tècnic d'enginyeria. Una professió, ha afegit, a la qual "les dones ens hem incorporat més tard, encara que ara hi ha moltes més estudiant".

"L'automoció és un sector encara molt masculinitzat, però és també molt esperançador que les contractacions de dones superen la ràtio actual, amb la qual cosa, a aquest ritme, en algun moment, podrem equiparar una mica millor el que és la relació entre dones i homes en el sector de l'automoció", ha agregat Oltra.

D'altra banda, la vicepresidenta també ha posat l'accent en altres temes de responsabilitat social corporativa, com els plans de voluntariat o d'inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat. De fet, "hi ha col·lectius vulnerables que troben, a través de Ford, una eixida laboral", ha ressaltat.

Oltra, en aquesta línia, ha indicat que més de 1.000 persones amb algun tipus de discapacitat sensorial, física o intel·lectual treballen en la fundació en la qual col·laboren Ford i l'ONCE.

Arxivat a:

Destacats