25n
25N
25N

Oltra destaca la justícia en el repartiment dels fons de l'IRPF social per a atendre els més vulnerables

Oltra destaca la justícia en el repartiment dels fons de l'IRPF social per a atendre els més vulnerables
10/10/2019 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha mostrat la seua conformitat amb el nou repartiment de l’IRPF que planteja el Govern que atorga a la Comunitat Valenciana 18,1 milions d’euros, i ha destacat “l’equitat i la justícia en la distribució d’aquests fons que es destinen a atendre els col·lectius més vulnerables”.

La vicepresidenta ha assistit a la reunió del Consell Territorial de Serveis Socials que s’està celebrant a Madrid, on ha denunciat el retard d’aquesta trobada que no es convocava des de juliol de 2018, i que té com a punt rellevant l’aprovació de la distribució del tram autonòmic de les subvencions per a activitats d’interés social amb càrrec a l’IRPF.

Segons el parer d’Oltra, aquest retard repercuteix directament en la convocatòria de les ajudes per IRPF i, en conseqüència, en els terminis que tenen les administracions autonòmiques per a valorar projectes i poder resoldre. No obstant això, ha assegurat la vicepresidenta, “des de la Generalitat treballarem perquè això no afecte les pròpies entitats i ONG i cobren les ajudes abans del 31 de desembre”.

El Govern Central ha distribuït entre totes les comunitats autònomes un total de 214,5 milions d’euros amb càrrec a l’IRPF. Per a la Comunitat Valenciana ha destinat la quantitat de 18.135.309 euros, ho suposa 1’7 milions més que l’any passat.

La vicepresidenta ha recordat que aquesta setmana s’ha publicat en el DOGV aquesta convocatòria que finança programes d’interés social dirigits a cobrir les necessitats específiques de les persones en situació de pobresa i exclusió social o en situacions d’especial vulnerabilitat en la Comunitat Valenciana.

Cal recordar que aquestes subvencions van dirigides a les entitats del tercer sector col·laboradores amb les administracions públiques i a les entitats no governamentals que estiguen legalment constituïdes, sense finalitats de lucre i que tinguen seu, oficina, delegació permanent o domicili social en la Comunitat Valenciana.

Barem de la discapacitat

Mónica Oltra també s’ha referit a altres assumptes que s’han tractat en la reunió d’aquest dijous, com l’actualització del barem per a la valoració de la discapacitat “per a adequar-lo a les noves realitats i substituir un barem obsolet que retarda i dificulta la valoració de la discapacitat”. La vicepresidenta s’ha mostrat esperançada en què l’any vinent amb el nou govern “es puga aprovar l’actualització d’aquest barem i per tant agilitar tot el procediment”.

Així mateix, s’ha referit a l’escàs finançament de l’Administració General de l’Estat al sistema de la dependència en el cas de la Comunitat Valenciana aconsegueix el 12% del total de la despesa que suposa per a l’administració valenciana en lloc del 50% que per llei hauria d’aportar.

Oltra ha assenyalat que no pot haver-hi una atenció a la dependència “òptima” si l’Estat no aporta el que ha d’aportar, i ha mostrat el seu desig de poder vincular al nou govern d’Espanya la necessitat de diners i esforços per al sistema de la dependència.

Convocatòria IRPF

La convocatòria per a subvencionar programes de caràcter social amb càrrec a l’IRPF en la Comunitat Valenciana contempla el finançament d’actuacions recollides en quinze eixos amb un import de 15.440.000 euros, i altres dos eixos amb 2.695.309 euros.

Així, l’eix de treball relatiu a infància i adolescència compta amb un import assignat de 950.000 euros, el de joves amb 700.000 euros, el d’igualtat de gènere i promoció dels drets de les dones amb 870.000 euros, l’eix de famílies amb 300.000 i el de persones majors 1,7 milions d’euros.

Per a l’eix d’actuacions amb persones amb diversitat funcional, l’import assignat és de 2.470.000 milions d’euros, per al de persones amb drogodependència i per al de persones amb VIH-SIDA 400.000 euros cadascun d’ells, i per a l’eix de poble gitano 700.000 euros.

L’eix que contempla programes dirigits a l’emergència social té assignat un import d’1,2 milions d’euros, mentre que el d’inclusió social compta amb una assignació de 2.580.000 milions.

L’eix de treball amb persones sense llar compta amb una partida d’1.140.000 i el de persones migrants 1.440.000 euros, mentre que l’eix de treball d’igualtat de tracte, no discriminació i prevenció de delictes d’odi compta amb 170.000 euros i el de voluntariat 420.000 euros.

Quant als dos eixos de treball d’equipament i obres compta amb una consignació de 2.695.309 euros destinats a la terminació de projectes d’inversió finançats en convocatòries anteriors que estiguen pendents de conclusió, així com l’equipament i les obres d’adaptació i rehabilitació dels centres i unitats d’atenció a persones majors i d’atenció a persones amb diversitat funcional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =