25n
25N
25N

Oltra: 'Igualtat multiplica per cinc la inversió per a l'equip base de l'Ajuntament de Xirivella'

La vicepresidenta s’ha reunit amb l’alcalde de Xirivella i l’equip municipal de serveis socials

Oltra: 'Igualtat multiplica per cinc la inversió per a l'equip base de l'Ajuntament de Xirivella'
14/01/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat “l’esforç inversor de la Conselleria en els equips base dels ajuntaments de la Comunitat”, que en el cas de Xirivella suposa “quintuplicar” des de 2015 la quantitat destinada per a la contractació de personal.

Així ho ha explicat la vicepresidenta després de la trobada que ha mantingut amb l’alcalde de Xirivella, Michel Montaner, i l’equip municipal de serveis socials als qui ha felicitat “pel seu bon fer i perquè són un exemple de professionalitat i compromís”. A la reunió ha assistit també el director general d’Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan.

Oltra ha indicat la “bona harmonia i col·laboració” entre totes dues institucions en l’aposta del Consell per “prestigiar els serveis socials com la quarta pota de l’Estat de Benestar”, i en la “reconstrucció i dignificació del sistema de protecció social”, impulsat des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb la col·laboració dels ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta ha posat l’accent en la “transformació” del sistema, i ha destacat que ara els serveis socials municipals estan dotats per a “abordar diferents qüestions des de diferents mirades professionals” de manera que la qualitat i especialització de l’atenció que s’ofereix als ajuntaments “és molt més òptima per als ciutadans i ciutadanes que acudeixen a ells”.

En aquesta reconstrucció del sistema de serveis socials, els ajuntaments han comptat amb l’ajuda tècnica i financera de la Conselleria. En el cas de l’Ajuntament de Xirivella, la línia econòmica per a l’equip base municipal ha passat de 74.254 euros l’any 2015 als 372.600 euros previstos per a enguany, cosa que ha permés passar de 2,7 professionals contractats fa quatre anys als 14 que es podrien contractar en 2020.

Aquestes dades signifiquen que la ràtio de professional per habitants ha passat d’1 cada 10.551 en 2015 a un professional cada 2.079 habitants per a 2020. A més, s’han ampliat els perfils professionals que integren actualment els equips base, de manera que estan compostos per treballadors i treballadores socials, psicòlegs i psicòlogues, juristes, personal administratiu i d’integració social.

Centre diversitat funcional

Durant la reunió entre la vicepresidenta i l’equip de govern municipal s’ha tractat també el tema de les infraestructures actuals i les necessitats que existeixen en el municipi en aquests moments.

Entre els possibles projectes de l’Ajuntament figura la construcció d’un centre destinat a persones amb diversitat funcional en un solar propietat del consistori que ha visitat la vicepresidenta.

Oltra ha assegurat que totes dues institucions col·laboraran per a abordar la seua possible construcció, i que s’estudiarà la possibilitat que aquest projecte “es puga incloure en el Pla d’Infraestructures Socials de la Conselleria, Diputació de València i ajuntaments”.

Aquest pla es basa en el treball conjunt de les administracions i en la col·laboració, cooperació i lleialtat institucional per a crear recursos en aquells municipis on existeixen necessitats socials de les persones més vulnerables.

Així, els municipis col·laboren amb la cessió de sòl o d’infraestructures a rehabilitar, la Diputació s’encarrega de l’obra i és la Conselleria d’Igualtat qui es fa càrrec de l’equipament dels mateixos i del concert de places.

Finalment, la vicepresidenta ha visitat també el centre ocupacional de Xirivella on ha recorregut les instal·lacions i ha pogut conversar amb els treballadors i les persones usuàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =

mercat medieval ontinyent