25n
25N
25N

Oltra destaca la importància de la municipalització dels serveis socials per a reforçar l'atenció de proximitat

Oltra destaca la importància de la municipalització dels serveis socials per a reforçar l'atenció de proximitat
13/07/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha afirmat que els serveis socials de proximitat són l'”eina important” per a l’atenció de les persones en situació de vulnerabilitat.

“Els ajuntaments són la primera porta a la qual telefona un veí o una veïna” quan té un problema, ha declarat la responsable autonòmica, qui ha recordat que l’11 per cent del pressupost del seu departament està destinat a reforçar les polítiques municipals.

Oltra ha presidit aquest dilluns la reunió del grup de treball de serveis socials de la Comissió de Reconstrucció amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). La trobada, que s’ha desenvolupat per videoconferència, ha valorat el treball que s’està realitzant des de l’administració autonòmica.

El document de treball de la comissió proposa que el document definitiu incloga mesures com establir serveis i programes a través de les mancomunitats per a municipis xicotets en l’àrea de diversitat funcional i majors; així com mantenir el reforç de l’atenció domiciliària, reforçar la col·laboració amb les entitats del Tercer Sector com a complement als serveis socials.

A més, el grup de treball ha remarcat la necessitat de garantir la resposta residencial i alimentària o d’implantar plans específics, a més dels existents, d’atenció en barris preferents.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha afirmat que la pandèmia “ha deixat amb una major precarietat econòmica” a les famílies en risc d’exclusió social que resideixen en aquestes zones. Per això, ha incidit en què l’eina fonamental per a combatre aquestes situacions d’exclusió és la Renda Valenciana d’Inclusió (RVI).

Renda Valenciana d’Inclusió

L’RVI, precisament, ha sigut un altre dels punts tractats en la reunió i forma part de les mesures per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana. Sobre aquest tema, el document aprovat en la comissió, indica la importància de coordinar aquesta prestació amb l’Ingrés Mínim Vital (IMV).

En l’apartat d’Igualtat, la comissió ha expressat la importància que l’administració local, “dins de les seues àrees d’influència, potencie el teletreball per a possibilitar la conciliació familiar tant en la cura dels fills i filles com de les persones majors”.

No obstant això, s’ha tingut en compte que el teletreball “no pot ser l’única mesura per a poder conciliar i les administracions hauran d’introduir altres mesures de compensació en el cas de les reduccions de jornada per motius de conciliació”.

En aquest apartat, també s’ha considerat la necessitat de fomentar els recursos per a prevenir i pal·liar els delictes de violència de gènere. La pandèmia i la consegüent quarantena, ha explicat la vicepresidenta, “ha acrescut les situacions propenses” a la comissió d’aquests delictes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + vint =

bombers
CCCC
bombers