25n
Orgull
Orgull

Oltra destaca la importància de la formació dels professionals de la infància per a donar resposta als nous reptes després de la pandèmia

La vicepresidenta ha inaugurat el Curs de formació bàsica, dins del Pla de Formació de la Generalitat amb sis col·legis professionals

Oltra destaca la importància de la formació dels professionals de la infància per a donar resposta als nous reptes després de la pandèmia
29/06/2021 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la importància de formar als i les professionals que treballen amb la infància i adolescència perquè puguen donar “una resposta més efectiva, àgil i eficient” per a donar resposta als reptes de futur després d’una pandèmia que canviat la manera de “viure i conviure”.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració del “Curs de formació bàsica per a professionals de l’àmbit de la infància i l’adolescència”, destinat prioritàriament a “noves persones professionals, per a dotar-les d’una visió general del funcionament del sistema d’acolliment i protecció de menors amb perspectiva de drets”.

Aquest pla ha manifestat, “naix fruit d’un triple compromís: de l’administració pública, dels col·legis professionals i de tots i totes les professionals. Però també dels i les treballadores de l’àmbit de la promoció dels drets, la prevenció, la participació, la protecció de la infància i l’adolescència així com de les mesures judicials”.

La vicepresidenta ha ressaltat la “contribució imprescindible” dels col·legis professionals de l’àmbit social i legal en aquest procés de formació professional i ha afegit que la seua labor és fonamental per a “avançar en la millora del servei públic d’atenció a la infància i adolescència”.

En aquest sentit, ha destacat “l’esforç i dedicació dels i les professionals que atenen les persones més vulnerables, perquè del seu treball depén, en gran manera, el seu benestar present i futur”.

La vicepresidenta ha traslladat als participants la importància d’aquesta formació, que els farà eixir “amb més il·lusió, motivació i empenyiment per a continuar treballant pels nostres xiquets, xiquetes i adolescents, pel seu benestar, perquè siguen protagonistes del seu present perquè ens ajuden a construir una societat valenciana millor, un futur millor, siguen com siguen, parlen la llengua que parlen, vinguen d’on vinguen”.

“Som una terra d’acolliment, plural i diversa que obri els seus braços per a abraçar i protegir les persones més vulnerables i aquelles que més ho necessiten”, ha afirmat. En aquest sentit, s’ha referit al recent acolliment en la Comunitat Valenciana de 25 xiquetes i xiquets de la crisi migratòria que va patir Ceuta, “que veuran en vosaltres una cara amable, uns ulls on reconéixer-se, unes mans que acaronen”.

Col·laboració amb els col·legis professionals

El Pla de Formació en matèria d’infància i adolescència està organitzat per la Conselleria en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, el Col·legi Oficial d’Educadores i Educadors Socials de la Comunitat Valenciana, els Col·legis Oficials de Treball Social de València i Alacant, el Col·legi Oficial de Pedagogs i Psicopedagogs de la Comunitat Valenciana i l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València.

Es tracta d’un programa formatiu orientat, específicament, a la prevenció i protecció de la infància i adolescència, a la sensibilització sobre els seus drets i a la participació infantil.

Des de la posada en marxa en 2018 d’aquest programa formatiu ja s’han impartit un total de 29 cursos, amb 3.189 professionals participants i una inversió global de més de 220.000 euros al llarg dels últims quatre anys.

Estructura del Pla formatiu 2021

El Pla formatiu de 2021 s’estructura en tres nivells de formació complementaris: un bàsic, destinat a noves persones professionals; el segon compost per cursos interdisciplinaris sobre temàtiques d’interés comú del conjunt de professionals dels sis col·legis oficials; i el tercer integrat per cursos específics en matèries de l’àmbit professional propi de cada col·legi oficial i destinats a les persones que exerceixen aquesta professió.

En concret, compta amb nou cursos sobre aquelles matèries relatives a la infància i adolescència i que requereixen majors necessitats de formació. D’aquests, cinc cursos inclouen un mòdul d’introducció que estarà dirigit principalment a les persones que han iniciat recentment la seua trajectòria professional en aquest àmbit.

D’altra banda, s’imparteixen altres cinc cursos sobre matèries més específics d’acord amb l’actuació professional de cadascun dels col·legis que col·laboren en aquest conveni.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =