25n
25N
25N

Oltra destaca la 'humanització' de les residències per a majors 'en el nou model del Botànic centrat en les persones'

Oltra destaca la 'humanització' de les residències per a majors 'en el nou model del Botànic centrat en les persones'
30/07/2019 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat “el repte del Botànic d’abordar un canvi de model residencial” en el qual l’únic interés i el centre de la gestió dels recursos públics siga “una atenció de qualitat i la dedicació als residents”, amb l’objectiu d'”humanitzar els centres residencials per a persones majors i que se semblen cada vegada més a una llar”.

Aquest nou model residencial posat en marxa per la Conselleria d’Igualtat i dissenyat amb la col·laboració entre administració, entitats i empreses del sector, està fent realitat “una construcció social de la xarxa de recursos adaptats a les noves necessitats assistencials d’una població que augmenta cada any la seua esperança de vida i requereix una atenció millor, més professional i més individualitzada”, ha indicat Oltra.

La vicepresidenta ha visitat acompanyada per la directora general d’Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercé Martínez, la residència i centre de dia per a persones majors dependents Velluters’ de València, on ha explicat que es tracta d'”un clar exemple” de la implantació d’un model residencial “en el qual no solament es tenen en compte les necessitats de l’usuari i la qualitat del servei, sinó també que els professionals compten amb unes condicions laborals dignes”.

Es tracta, ha afegit, d'”un model residencial de futur” que done resposta a les necessitats de la societat actual i que constituïsca un espai també de riquesa i de creació d’ocupació.

Concert social

La vicepresidenta ha recordat que la iniciativa de dur a terme una transformació del model residencial va nàixer de la necessitat de reordenar un sector “abandonat durant molt de temps i mancat d’inversions durant més de 20 anys.”
Seguint amb el procés de canviar aqueix sistema, Oltra s’ha referit al concert social amb centres residencials i de dia per a persones majors gestionats per entitats com “un pas més en la implantació d’un model residencial centrat en la persona”.

D’aquesta manera, a principis d’aquest mes s’ha formalitzat el concert social de 2.087 places amb 40 entitats del sector de persones majors, 1.497 residencials i 590 en centres de dia, que aplicaran aquest nou model que millora la ràtio espanyola de professionals, passant de 2 auxiliars per a cada 9 persones amb un grau 3 de dependència a 2 auxiliars per cada 7, i que ha sigut possible gràcies al pressupost que des d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha destinat i que aconsegueix els 77,2 milions d’euros per al període 2019-2020.

La posada en marxa concert social en el sector de persones majors implica un doble benefici, ja que, d’una banda, facilitarà als centres rebre els recursos econòmics dins del termini i en la forma escaient, la qual cosa afecta positivament també als professionals d’aquests, i d’altra banda implica la posada en marxa d’un model d’atenció residencial que promou la defensa dels drets de les persones en situació de dependència.

Això significa, ha explicat la vicepresidenta, que el concert “donarà una major estabilitat als llocs de treball”. S’estima que puga afectar positivament del voltant de 1.500 professionals de centres de persones majors en tota la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020