25n
25N
25N

Oltra destaca 'la humanització' de les residències per a majors en el nou model impulsat pel Consell

Oltra destaca 'la humanització' de les residències per a majors en el nou model impulsat pel Consell
23/06/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat “el repte del Botànic d’abordar un canvi de model residencial en el qual l’únic interés i el centre de la gestió dels recursos públics siga una atenció de qualitat i la dedicació a les persones residents”, amb l’objectiu d'”humanitzar els centres residencials per a persones majors i que se semblen cada vegada més a una llar”.

Així ho ha destacat durant la visita que ha realitzat a la residència per a persones majors dependents de Carlet, on ha mantingut una reunió amb el director del centre, Juan Carlos Quintanar, per a conéixer la situació i l’estat de les persones residents i de les treballadores i treballadors del centre. A la trobada ha assistit també la directora general de Persones Majors, Mercedes Santiago.

La vicepresidenta ha aprofitat la visita per a felicitar tant l’equip directiu com a les i els professionals i persones usuàries de la Residència de Carlet per la bona gestió que han realitzat durant la pandèmia de la COVID-19, i l’ha qualificada “d’exemple de bones pràctiques” per a la resta de la xarxa de centres.

Així mateix, ha agraït a l’Ajuntament de Carlet la seua “ajuda en els serveis de neteja i desinfecció” de la residència durant aquests mesos de l’estat d’alarma, així com la seua col·laboració amb la Generalitat en el subministrament de material sanitari de protecció. El centre ha comptat amb més de 150.000 unitats de guants, mascaretes, ulleres, bussos i bates.

Model residencial de futur

Durant la visita Oltra ha posat l’accent en l’aposta que s’ha fet des del seu departament per un model residencial de futur dissenyat per a “acompanyar a les persones majors en tot el procés d’envelliment”, amb una atenció basada en la qualitat i la calidesa en el qual participe tothom i que done resposta a les necessitats de la societat actual.

Aquest nou model residencial posat en marxa per la Conselleria i dissenyat amb la col·laboració entre administració, entitats i empreses del sector, està fent realitat “una construcció social de la xarxa de recursos adaptats a les noves necessitats assistencials d’una població que augmenta cada any la seua esperança de vida i requereix una atenció millor, més professional i més individualitzada” ha indicat Oltra.

Amb aquest objectiu, la vicepresidenta ha recordat que fa dos anys es va posar en marxa en la residència de Carlet ‘L’alegria de conviure’, un projecte pilot per a iniciar el procés de canvi de l’actual model residencial “cap a un sistema orientat no sols a curar la malaltia física sinó també la malaltia social, amb ràtios adequades i noves formes d’atenció”.

Per a això, es van constituir quatre grups de treball per a oferir un diagnòstic sobre la problemàtica detectada en els centres residencials de la Comunitat i oferir propostes de futur per a solucionar-ho.

Entre les conclusions aportades, destaca la importància d’un model on les necessitats siguen diagnosticades “individualment” i cobertes pels serveis de manera específica, a més de “programes, prestacions i recursos formals tendents a incrementar el benestar de les persones majors residents”, ha explicat Oltra.

Respecte al personal, la vicepresidenta ha assenyalat que es contempla una major flexibilitat de les ràtios de les treballadores i treballadors, millores en les condicions econòmiques i en l’estabilitat laboral mitjançant l’equiparació de salaris i convenis entre el sector públic i privat, sanitat i serveis socials.

El diagnòstic del sector proposa també la revisió de l’estat de les instal·lacions i un estudi de les necessitats de reforma i millora, així com una nova ordre d’acreditació que desenvolupe tots els aspectes, també els referents a seguretat, accessibilitat, modernització i tecnologia.

Obres de reforma

Respecte a aquest últim aspecte, la vicepresidenta ha assenyalat que la Conselleria ha tret per un import de 435.916 euros la licitació de les obres de reforma i millora de les instal·lacions de la residència de Carlet. La seua adjudicació està prevista per al mes de setembre amb un termini d’execució de 6 mesos.

Les obres contemplen l’ampliació d’algunes de les zones enjardinades per a promoure i facilitar el passeig i estada per aquestes zones naturals entre vegetació.

Així mateix, s’amplia la sala d’actes amb la finalitat de dotar d’un espai multiusos de major superfície tan necessari per al complex residencial, així com la zona de gimnàs i la sala de rehabilitació.

Es procedirà també a aïllar acústicament i tèrmicament els espais d’oci i pas, a més de nous revestiments i pintures per a contribuir a una major i millor il·luminació dels espais interiors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =