25n
25N
25N

Oltra descarta danys en la fauna i flora de l'Albufera i recalca que vigilen el nivell diàriament

Oltra descarta danys en la fauna i flora de l'Albufera i recalca que vigilen el nivell diàriament
19/07/2019 -

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest divendres que al maig es va detectar un descens del nivell de l’aigua de l’Albufera però que “en principi no hi ha hagut mal ni a la fauna ni a la flora”. En qualsevol cas, ha recalcat que el Consell vigila diàriament que es complisca la normativa.

Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, s’ha referit així a l’obertura per part de la Fiscalia Provincial de València de diligències d’investigació penal i preproccessals contenciós administratives, després d’haver tingut coneixement de l'”alarmant” descens dels nivells d’aigua del llac de l’Albufera, causat de la Junta de Desguàs.

Sobre aquest tema, ha explicat que a la fi de maig es va detectar un descens del nivell d’aigua de l’Albufera, per la qual cosa es va requerir a la Junta de Desguàs ser “diligents” en el compliment de la norma.

Sobre aquest tema, ha recalcat que la conselleria realitza un seguiment diari del nivell de les aigües i que les últimes mostres garanteixen que s’està dins del que exigeix la normativa que es va aprovar per “consens” en 2018 entre totes les parts amb interés d’aquest Parc Natural.

Així, ha recordat que aquesta norma fixa els nivells d’aigua que ha de tindre el llac durant tot l’any, tenint en compte també els interessos dels conreadors d’arròs, i que és d’obligat compliment.

Així mateix, ha assenyalat que s’està estudiant l’escrit de Fiscalia i ha recalcat que la Junta de Desguàs ha de complir l’ordre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 15 =