25n
25N
25N

Oltra defensa que la reforma del finançament autonòmic "no pot esperar a la vacuna"

Oltra defensa que la reforma del finançament autonòmic "no pot esperar a la vacuna"
04/12/2020 -

La vicepresidenta portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha defensat aquest divendres que el Govern ha de complir el seu compromís d’iniciar la reforma del finançament autonòmic a principis de 2021 i “a bon ritme”. “En cap cas hem d’esperar a estar tots vacunats”, ha advertit.

Després de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2021, ha insistit que és una reforma “absolutament peremptòria” per a tota Espanya, sobretot per a les comunitats infrafinançades com la valenciana i “perjudicades per un sistema que no és just i està caducat des de 2014”.

“És una anomalia democràtica que s’ha d’arreglar en 2021”, ha reiterat després del ple del Consell d’aquest divendres, un dia després que la vicepresidenta tercera i ministra d’Economia, Nadia Calviño, advocara per asseure a totes les comunitats per a revisar tot el sistema de finançament a partir del pròxim any “i no quedar-se només en un element o l’altre”.

La també líder de Compromís ha garantit que la Generalitat mantindrà aquesta reivindicació fins que no siga una realitat, encara que no volen que “ningú vaja a pitjor”. “Però som la comunitat pitjor tractada d’Espanya: l’única amb la renda per sota de la mitjana que és pagadora neta”, ha emfatitzat.

Encara que ha reconegut que la pandèmia ho ha alterat tot, ha confiat que 2021 permeta “veure la llum al final del túnel”, tant del coronavirus com de l’infrafinançament. “M’agradaria que es posaren a treballar hui, no demà ni l’any vinent”, ha remarcat, un desig compartit amb el conseller d’Hisenda, el socialista Vicent Soler.

Oltra ha destacat el compromís de “diversos ministres” d’iniciar la reforma en els primers mesos i ha puntualitzat que “l’any té 12 mesos, però el principi és el principi”. Per tant, si en 2020 va ser impossible pel primer estat d’alarma i la ruptura de la rutina, a partir de gener “ja no ha de ser així: ha de començar a funcionar a bon ritme”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − dotze =