Oltra: "En comptes de fer pàtria fem matria, fem matria quan fem que la gent no haja de triar entre menjar i medicar-se"

Guardar

oltra_primarias
oltra_primarias

La coportaveu de Compromís i candidata de la coalició a la Presidència de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha defensat aquest dissabte a Alacant el procés de primàries que està portant la formació per a elaborar les seues llistes a les eleccions locals, autonòmiques i europees, en les quals, mancant una setmana per a tancar les inscripcions, ja hi ha 36.000 persones apuntades.

L'acte ha comptat amb més d'un centenar d'assistents que s'han acostat a l'hotel Eurostars Centrum per a abrigallar als candidats i candidates a les Corts Valencianes i el Parlament Europeu. En aquest sentit, a més d'Oltra, han intervingut els candidats a encapçalar la llista autonòmica per Alacant Rafa Climent, Aitana Mas, Marian Campello, Alícia Climent, Josep Nadal i Jordi Davó, ha informat la coalició en un comunicat.

Així mateix, han participat la resta d'aspirants a conformar la llista autonòmica per Alacant Eloi Sarrió, Cinthya Alabés, Víctor Melgarejo, Toni Arques, Màxim Revilla, Cristina Rodríguez, Pau Torregrossa, José Benítez, Juan Pedro Soriano. També han intervingut els candidats a Europa, Isaura Navarro, Myriam Fernández i Jordi Sebastià.

"Reiniciem com en el 2015 un procés de tecnologia política punta. Cap altre partit a Espanya ofereix la possibilitat que la gent trie les candidatures. No solament parlem d'elegir una papereta el diumenge electoral, sinó que en el nostre cas els deixem decidir i triar en quin lloc va cada persona. No és el mateix triar que decidir. Nosaltres practiquem la democràcia i la llibertat fins a les últimes conseqüències", ha sostingut Oltra.

La també vicepresidenta de la Generalitat Valenciana ha defensat el procés de primàries de Compromís com "el sistema més pròxim a la democràcia directa i les llistes obertes que existeix en el panorama polític espanyol": "Els propis ciutadans es queixen que el que volen és poder triar a les persones en les llistes. El nostre sistema electoral encara no s'ha transformat perquè les persones tinguen més llibertat a l'hora de decidir, mentre que nosaltres ja hem optat per aquest camí. No fa falta ser militants o simpatitzant per a participar en les nostres eleccions".

"Ni llistes planxa ni fetes a dit, en Compromís hem aprovat uns reglaments plurals on no guanya ningú perquè ningú haja de perdre. Unes primàries que no estan fetes en clau interna, sinó que estan fetes perquè participe tota la ciutadania, tota la gent valenta que amb els seus somriures, l'alegria i l'amor volen combatre els discursos d'odi i de por que estem escoltant en aquests últims mesos "ha afirmat la coportaveu de Compromís, Mónica Oltra

Així, Oltra ha posat en valor la "xicoteta revolució" iniciada fa quatre anys amb els governs del canvi. "Les nostres primeres decisions es van basar en la decència. Per això el primer que va fer el govern del Botànic va ser rebre a les víctimes. I tot això té a veure amb la nostra manera de ser i governar", ha manifestat.

"Hem viscut i governat amb i per a la gent, hem obert processos de participació i decisió on col·lectius, associacions i persones han participat de les decisions. I això és la democràcia. Enfront d'altres opcions que prefereixen fer primàries expresses, assaltar els cels o renunciar directament a les primàries, nosaltres i nosaltres continuem apostant per la gent i per la democràcia", ha agregat.

"FER MATRIA"

"Hem demostrat", ha continuat Oltra, "que en comptes de fer pàtria fem matria, fem matria quan fem que la gent no haja de triar entre menjar i medicar-se, quan aconseguim que els xiquets i xiquetes tinguen els llibres de text gratuïts. Fer matria és el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, recuperar la memòria democràtica i multiplicar els recursos per a dependència. En definitiva, fer matria és protegir a les persones i el nostre territori", ha manifestat.

Sota el lema 'El teu vot, la teua força', Compromís activa a Alacant les primàries més obertes i democràtiques de tot l'Estat espanyol buscant repetir la participació aconseguida en 2015, quan més de 28.800 persones van exercir el seu vot en el qual va suposar "un èxit sense precedents en la història política del territori valencià". Actualment, mancant una setmana per al tancament del cens hi ha "més de 36.000 persones inscrites".

Les persones que vulguen participar podran inscriure's a través de la pàgina web fins al dia 1 de març. Els candidats i candidates tindran de temps fins al 12 de febrer per a presentar la seua candidatura i quatre dies més per a recollir els seus avals. Del 6 al 8 de març s'obrirà el procés de votació en línia, i el 9 de març se celebrarà la votació presencial a través de les meses electorals repartides per tot el territori valencià.

Arxivat a:

Destacats