25n
25N
25N

Oltra defensa "el diàleg i la solució dels conflictes" a Catalunya

EP

Oltra defensa "el diàleg i la solució dels conflictes" a Catalunya
07/02/2019 -

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha defensat aquest dijous que aposta per “l’àmbit polític del diàleg i de la solució dels conflictes des del respecte a totes les posicions” i “més enllà de la figura o la proposta concreta” enfront de la postura de “crispar i generar odi”.

La també portaveu del Govern valencià i coportaveu de Compromís s’ha pronunciat en aquests termes a preguntes dels mitjans sobre la figura del ‘relator’ per a les negociacions de Catalunya i abans de presentar l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat de Tracte, la No Discriminació i la Prevenció dels Delictes d’Odi 2019-2024 a València.

Oltra ha diferenciat entre l'”estratègia” d'”una societat respectuosa, que té en la pluralitat ideològica un valor, oberta i que dialoga” i la d'”una societat que s’instal·la en l’entossudiment i en l’odi”. “Hi ha dues postures, crispar i generar odi, o situar-nos en l’àmbit polític del diàleg i de la solució dels conflictes, sempre des del respecte a totes les posicions”, ha explicat en aquest sentit.

Així, ha assegurat que sempre apostarà, més enllà de la figura o la proposta concreta, perquè la política solucione els problemes parlant, des del respecte, i dins del marc constitucional” i ha sostingut que veu “en aquest conflicte massa odi d’un costat i d’un altre, i l’odi té el seu base en creure’s superior a l’altre i ningú és ni ideològicament, ni pels seus valors, ni per la seua religió, ni per les seues creences, superior a un altre”.

Per això, la vicepresidenta del Consell ha argumentat que “només el respecte d’entendre que hi ha diferents maneres d’entendre el món, diferents cosmovisions, i que el que hem de fer és asseure’ns en una taula a parlar, només des d’aquest marc podrem solucionar els nostres conflictes”.

“L’un altre és crispar, odi i barbàrie. Perquè tota crispació comença per les paraules i acaba en situacions indesitjables”, ha lamentat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa