25n
25N
25N

Oltra creu que no ja no hi ha marge per a endurir els protocols i defensa cribatges periòdics a les plantilles

Carlos Castro

Oltra creu que no ja no hi ha marge per a endurir els protocols i defensa cribatges periòdics a les plantilles
23/11/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha considerat aquest dilluns que ja no hi ha marge per a endurir els protocols contra la covid en les residències perquè els centres “no són un Fort Knox on es puga tancar als treballadors” sinó que cal aplicar-los i baixar la transmissió comunitària al seu voltant i en aqueix sentit ha defensat cribatges periòdics a les plantilles.

Oltra, en roda de premsa de presentació de la campanya de la Generalitat amb motiu del 25N, s’ha referit així preguntada per si s’ha d’endurir els protocols de prevenció en les residències després dels últims brots detectats.

Sobre aquest tema, ha insistit que “el que s’ha d’estudiar és quina mesura s’ha complit protocol o no perquè el protocol ja no es pot fer més restrictiu”. “Ja no hi ha marge a restringir més”, ha assenyalat.

Així, ha evidenciat que “la qüestió fonamental és que si hi ha contagi comunitari al voltant d’una residència, i s’ha perdut la traçabilitat dels contagis, inevitablement el virus entrarà en les residències”.

En aquesta línia, ha explicat que si el virus “està voltant la residència inevitablement entrarà a través dels vectors, que són les persones que venen de fora, o els treballadors o visitants”. A més, ha advertit que a l’haver moltes persones contagiades però asimptomàtiques dificultat el control.

Per això, ha insistit que “el més important” per a evitar els brots en els centres és “baixar el nivell de contagi” que hi ha en les poblacions en les quals es localitzen perquè les residències “no són –base militar de Kentucky– i la gent ix i entra perquè no es pot tancar als treballadors”.

Sobre aquest tema, ha comentat que està treballant amb la Conselleria de Sanitat des de fa mesos la necessitat de fer proves a les plantilles de manera periòdica com estableix la resolució del seu departament, en la qual es recull “l’obligació dels treballadors de sotmetre’s a les proves periòdiques de detecció de covid amb la periodicitat que marquen les autoritats sanitàries “.

“Ens sembla molt important aquesta qüestió i que el cribatge general es faça al més prompte possible i que es porte a terme de manera periòdica”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + cinc =