25n
25N
25N

Oltra defensa que l'ampliació del port de València atenga "totes les afeccions" mediambientals

Oltra defensa que l'ampliació del port de València atenga "totes les afeccions" mediambientals
27/09/2019 -

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha defensat aquest divendres que l’ampliació nord del port de València ha de tindre en compte “totes les afeccions que podrien produir-se” a nivell mediambiental i ha garantit que el Consell treballa per a “buscar l’equilibri entre l’activitat econòmica i la sostenibilitat”.

Així ho ha afirmat en la roda de premsa després del ple setmanal, mentre el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València (APV) ha aprovat triar l’única proposta presentada a concurs públic per a la construcció de l’ampliació nord, amb l’únic vot en contra de l’alcalde de València, Joan Ribó.

Encara que el Consell “no ha abordat” la qüestió en el ple d’aquest divendres, Oltra ha aprofundit en la visió de buscar l’equilibri economia-medi ambient “no solament a la ciutat de València, sinó en tota l’àrea metropolitana”. “Les nostres platges, l’Albufera i la Devesa i totes les afectacions que podrien produir-se”, ha recalcat.

En aquesta línia, el seguiment de l’impacte mediambiental “segueix el seu curs”, com “tots els escenaris alternatius”. Entre ells ha destacat l’accés per ferrocarril per a “minimitzar al màxim l’impacte que puga tindre el port” o les mesures d’electrificació.

“És necessari que els ports i les ciutats dialoguen, no que estiguen d’esquena”, ha reivindicat, garantint que la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat “treballa en aquesta visió”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 4 =