25n
25N
25N

Oltra: 'Igual de ràpid que han arreglat el cupo basc, es pot arreglar el finançament de la Comunitat Valenciana'

Oltra: 'Igual de ràpid que han arreglat el cupo basc, es pot arreglar el finançament de la Comunitat Valenciana'
24/11/2017 -

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha insistit que “igual de ràpid que han arreglat el cupo basc, es pot arreglar el finançament de la Comunitat Valenciana”.

Així ha respost la vicepresidenta davant les preguntes dels periodistes en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià.

Durant la seua intervenció, Oltra ha indicat que la posició del Consell és “unívoca i unànime” davant la reforma del sistema de finançament, que “ha d’estar arreglat abans del 31 de desembre de 2017”.

“Som un Govern esperançat i optimista. Queden 38 dies fins a final d’any per a fer moltes coses, fins i tot, el problema del finançament”, ha assenyalat la vicepresidenta, qui s’ha queixat de “mancada voluntat política”. “Falta que el Govern d’Espanya es pose les piles”, ha insistit.

Encara que, segons Oltra, al ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro, “ja li han donat els raïms” amb la reforma del sistema de finançament, s’ha mostrat optimista: “Si els bascos han pogut, els valencians també podrem”.

Així mateix, Oltra ha recordat que el president de la Generalitat ha animat als diferents grups parlamentaris en Els Corts a subscriure una declaració institucional “perquè se solvent el sistema de finançament abans del 31 de desembre i per a recolzar la partida d’1.325 milions que aquest Consell ha previst per al Pressupost de 2018, com a mínim que necessita aquesta comunitat per a posar-se en la mitjana espanyola”.

Reclamació solidària amb la resta de territoris

Oltra ha recordat que el Consell no solament defensa la reforma del sistema de finançament de la Comunitat Valenciana, sinó del conjunt del territori. “A diferència d’altres posicions polítiques, nosaltres hem adoptat una posició política solidària amb tots els territoris d’Espanya, sobretot, amb aquells que estan pitjor”.

“Volem que s’arregle el conjunt i que els territoris que més ho necessiten reben més, i els que més tenen aporten més”, ha explicat la vicepresidenta, qui ha recordat que el President de la Generalitat, Ximo Puig, “s’ha mostrat a favor que els territoris forals aporten a la resta perquè són territoris que, en renda per càpita, estan situats per sobre de la mitjana espanyola”.

La vicepresidenta ha insistit que l’actual sistema de finançament “a qui més perjudica és a la Comunitat Valenciana perquè porta caducat tres anys”, però és un tema que “s’ha d’abordar en el seu conjunt, no solament per a una comunitat autònoma, sinó per al conjunt dels territoris d’Espanya”.

“El Govern del Botànic ha posat en el focus el problema valencià”

Oltra ha posat també de relleu el fet que l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana haja deixat de ser un fet invisible, com ho demostra la “històrica” manifestació del 18 de novembre, “no solament pel nombre de gent que va ser, sinó per l’àmplia convocatòria de patronals, sindicats, entitats, municipis, universitats…”.

“El Govern del Botànic ha posat en el focus el problema valencià”, per la qual cosa hi ha pocs experts “que no sàpien que la Comunitat és la pitjor finançada de tota Espanya, amb una renda per càpita 11 punts per sota de la mitjana espanyola”, ha indicat Oltra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =

escalante
Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus