25n
25N
25N

Oltra creu que els vacunats indegudament "han de ser sancionats" però "no pot haver-hi càstig sobre la salut"

Oltra creu que els vacunats indegudament "han de ser sancionats" però "no pot haver-hi càstig sobre la salut"
01/02/2021 -

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha defensat que les persones que es van vacunar indegudament “han de ser sancionades” encara que considera que “no pot haver-hi càstig sobre la salut” i advoca perquè se’ls administre la segona dosi, encara que “ho han de decidir els tècnics i experts en salut pública”.

Així ho ha considerat Oltra, que s’ha preguntat si el fet de no inocular-los la segona dosi podria “tindre una afectació per a la salut que afavorisca que el virus es faça més resistent”, encara que ha matisat: “Jo això no ho sé”, per la qual cosa ha insistit que “han de decidir els tècnics”.

Preguntada sobre si està d’acord amb la posició del president, Ximo Puig, Oltra ha afirmat tindre una coincidència “absoluta” en el “retret social i ètic”. “És repugnant el que han fet, saltar-se la cua de la vacunació. Li l’han llevada a una altra persona en situació de vulnerabilitat i aqueix acte pot determinar la vida o la mort d’una persona perquè aqueixa vacuna no està en el cos d’una persona prioritària”, ha asseverat.

En aquesta línia, respecte a Puig ha afirmat que “òbviament hi ha decisions que es comparteixen més, i altres menys”. “Hi ha mirades diferents, sensibilitats diferents respecte de diferents qüestions, no és merament partidista, també de persones. Cadascun té la seua mirada, la seua visió, però en general compartim la necessitat de traslladar la gravetat de la situació i l’estrés sobre el sistema sanitari”, ha agregat.

Oltra també s’ha pronunciat sobre el que “ha fallat” perquè la Comunitat Valenciana estiga en una situació epidemiològica com l’actual. Per a la vicepresidenta “encara queden moltes qüestions per desentranyar en aquest virus”, però sí que ha apuntat que durant les festes van estar obertes “l’hostaleria, les grans superfícies comercials i els espais de socialització que és on el virus es mou” i que estan “afavorint aqueix contacte”.

En aquest sentit, ha apuntat: Aara estem absorbint les conseqüències d’aqueixa frase que punts hem combatut en tants àmbits de ‘Salvar el Nadal'”. “Salvar el Nadal és que tothom estiga en la taula, encara que siguen taules diferents”, ha considerat i ha afegit que “Salvar el Nadal era no ajuntar-se i no freqüentar espais de socialització”, ha agregat.

Així, també ha considerat que “s’està ajuntant el cansament” i que “no s’acaba de traslladar la gravetat de les conseqüències d’aquesta pandèmia per a molta gent”. “Estem fregant els 100 morts al dia, quasi 100 famílies, quasi 100 persones que deixen aqueix buit en la taula. M’agradaria que la gent fóra conscient”, ha agregat.

D’altra banda, ha considerat que la mesura d’obligar a utilitzar la mascareta a la platja és “didàctica” en el sentit que “s’ha vist socialització de persones que no porten màscara”. “Una cosa és anar-se a passejar, i una altra són rotlles de persones que ‘com està el bar tancat, perquè ens anem a la platja’. És important que la gent entenga que això és greu”, ha agregat.

“ELS COMPTES NO IXEN”

Respecte a la vacunació fins a l’estiu, Oltra ha afirmat que la Comunitat porta 114.000 persones vacunades i que aquest dilluns han arribat 37.000 dosis més. “Portem un ritme bastant ràpid, però en fi, som cinc milions de persones i tenim 114.000 vacunades, després no fa falta ser Pitàgores, que els comptes no ixen si no vénen les dosis que falten”, ha apuntat, encara que ha recordat que l’estiu “és fins al 22 de setembre”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =