25n
25N
25N

Oltra considera "aventurat" plantejar la fi de l'estat d'alarma en un mes: "Cada 24 hores canvia el panorama"

Oltra considera "aventurat" plantejar la fi de l'estat d'alarma en un mes: "Cada 24 hores canvia el panorama"
08/04/2021 -

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha considerat “aventurat” plantejar el final de l’estat d’alarma d’ací al 9 de maig i ha considerat que “no es poden fer plans a llarg termini” perquè el virus és “molt traïdor” i “cada 24 hores canvia el panorama”.

Així s’ha pronunciat Oltra aquest dijous després de reunir-se amb l’alcalde d’Oliva. “Hui dia no em puc pronunciar sense saber com estarà la situació d’ací a un mes. Si la incidència ha pujat moltíssim i tenim la sanitat una altra vegada a la vora del col·lapse tindré una opinió, i si la cosa es va controlant, tindré una altra opinió”, ha assenyalat.

Per això, ha insistit que les decisions sobre el final de l’estat d’alarma es prenguen en coordinació amb les comunitats autònomes, ja que quan acabe, es quedaran sense el “paraigua” legal que permet prendre decisions com els tancaments perimetrals o la limitació de mobilitat nocturna.

No obstant això, ha indicat que la Generalitat sí que té competències per a establir limitacions com els horaris dels comerços i l’hostaleria, les condicions dels espectacles públics o l’esport.

Respecte a la comissió interdepartamental que es reuneix aquest dijous, ha avançat que insistirà en la necessitat de vacunar a persones en habitatges tutelats, ja que estan també en un recurs residencial, “i consegüentment, han de ser vacunades”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + quatre =