25n
25N
25N

Oltra condemna l'últim assassinat masclista a Dénia

La Conselleria analitzarà què ha fallat en el sistema de protecció

Oltra condemna l'últim assassinat masclista a Dénia
22/10/2019 -

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha condemnat l’últim assassinat masclista, ocorregut a Dénia (Alacant), i ha instat a seguir units en el rebuig als agressors, “en aquest cas assassine”, al mateix temps que ha avançat que s’analitzarà en quin escaló “hi ha hagut una fallada” perquè una dona amb una ordre de protecció i risc mitjà haja sigut assassinada.

Així s’ha pronunciat Oltra en declaracions als mitjans en relació amb l’assassinat d’una dona, de nacionalitat russa i 44 anys, presumptament comés per la seua exparella, un home també rus de 54 anys, que ha sigut detingut. La dona li havia denunciat i estava en el sistema de seguiment dels casos de violència de gènere Viogen valorada com a risc de grau mitjà.

La consellera ha indicat que aquest dimecres es realitzarà una concentració silenciosa a les portes del Palau de la Generalitat i ha incidit de nou en el rebuig de tota la societat als agressors i el suport a les víctimes i a les seues famílies i estimats. A més, ha subratllat la necessitat de “posar tota la protecció a la víctima que és la seua filla, que s’ha quedat òrfena”.

A més de condemnar aquest assassinat masclista, Oltra ha fet una crida a la unitat de la societat perquè “aquest no és un problema que es produeix en les quatre parets d’una casa, sinó un conflicte polític i social” que ha d’abordar-se com a tal.

“Cada vegada que assassinen a una dona estan atacant a tota la societat i una societat que mata a les seues dones està malalta i s’ha de curar”, ha incidit.

Preguntada sobre quin més es pot fer per a evitar nous casos, atés que aquesta dona ja comptava amb mesures de protecció, la consellera d’Igualtat ha indicat que es reunirà com és habitual la comissió de seguiment del pacte valencià contra la violència masclista, en la qual estan representats els cossos policials, judicatura, fiscalia i els diferents governs a tots els nivells.

“Veurem què ha passat, perquè la majoria de dones assassinades no tenien denúncia prèvia però en aquest cas no sols hi havia denúncia, sinó una ordre de protecció i hem de mirar molt bé en quin escaló hi ha hagut una fallada perquè una dona que tenia una ordre de protecció i risc mitjà, que no era lleu, al final ell haja pogut assassinar-la”, ha explicat.

En tot cas, ha volgut recalcar que “la majoria de les vegades les ordres de protecció salven la vida” i en aquest cas concret cal mirar “què ha passat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 16 =