25n
25N
25N

Oltra diu que els compromisos de Sánchez s'han de materialitzar però reconeix que "la música de moment sona bé"

Oltra diu que els compromisos de Sánchez s'han de materialitzar però reconeix que "la música de moment sona bé"
03/10/2018 -

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha afirmat que els compromisos del president del Govern, Pedro Sánchez, amb el cap del Consell, Ximo Puig, “s’han de materialitzar”, però ha reconegut que “en qualsevol cas, la música de moment sona bé”.

Oltra ha valorat les “bones notícies” a les quals s’ha compromés Sánchez amb Puig en la trobada que han mantingut aquest dimecres en La Moncloa, entre elles el de destinar a la Comunitat el 10% de les inversions regionalitzades del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2019.

A preguntes dels periodistes en la Diputació de València, després de la seua primera trobada amb el president, Toni Gaspar, ha explicat que Puig li ha explicat la reunió per telèfon i s’ha mostrat “contenta en aqueixa part”, referent al compromís d’inversió. “Som el 11% de la població d’Espanya”, ha subratllat.

La consellera d’Igualtat també ha posat en valor l’acord pel qual el Govern incrementarà progressivament els fons destinats a la dependència, amb l’objectiu de cofinançar-la al 50% en els pròxims anys. Oltra ha recordat que “la Comunitat Valenciana solament rep el 12% del Govern i la resta ho ha de posar la Generalitat”.

Ha ressaltat a més que, en la seua conversa telefònica, Puig també li ha traslladat que la reforma del sistema de finançament autonòmic és un altre dels temes centrals. “Ara aqueixes notícies s’han de materialitzar, però, en qualsevol cas, la música de moment sona bé”, ha manifestat en aquest punt.

VISITA DE SÁNCHEZ EL 9-0, “UN SÍMBOL IMPORTANT”

Sobre la visita de Sánchez el 9 d’Octubre a València, on participarà en els actes institucionals del Dia de la Comunitat, Oltra ha assegurat que “també és una bona notícia”.

“Que per primera vegada venja un president d’Espanya a celebrar el dia de la Comunitat és un símbol important”, ha emfatitzat, i ha bromejat que li explicaran que per als valencians és el dia dels enamorats: “Haurà de fer ‘mocadorà'”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 10 =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020