25n
25N
25N

Oltra destaca que el centre d'informació juvenil a dones en presons busca "superar la doble estigmatització"

Arxiu E.P

Oltra destaca que el centre d'informació juvenil a dones en presons busca "superar la doble estigmatització"
09/04/2019 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que la Comunitat Valenciana compta amb el primer centre d’informació juvenil per a dones en un centre penitenciari per a “superar la doble estigmatització”.

Així s’ha pronunciat aquest dimarts Oltra durant la seua visita als dos centres d’informació juvenil del centre penitenciari de València Antoni Asunción Hernández, a la qual també ha assistit el director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, i on s’ha reunit amb el director del centre penitenciari, Jesús Sánchez, i la subdirectora de tractament, Mercedes Climent, ha explicat la Generalitat en un comunicat.

La vicepresidenta ha destacat la gestió de l’Associació Iniciatives Solidàries i ha indicat que, gràcies a la seua labor, “el servei d’informació juvenil arriba a les dones internes, bé com a informadores juvenils o com a usuàries d’informació”.

En aquest sentit, ha manifestat que, a través de l’IVAJ, s’han posat els mitjans perquè funcionen dos centres d’informació juvenil, un en el mòdul de preventius i un altre en el de compliment que busquen facilitar la inserció social de les persones joves dins i fora de l’àmbit penitenciari.

D’aquesta forma, ha ressaltat el caràcter “pioner” d’Iniciatives Solidàries amb els seus programes de prevenció de situacions de risc d’exclusió social en sectors desfavorits, principalment joves amb baixa o nul·la qualificació professional i persones que estan o han estat privades de llibertat.

Així mateix, Oltra ha detallat que un dels aspectes destacats del centre d’informació juvenil, “pioner” en l’àmbit penitenciari, és que compta amb el suport d’un grup d’interns i internes que coneixen de primera mà les necessitats i inquietuds de les persones que estan o han estat privades de llibertat i també de les seues famílies.

En aquest context, ha puntualitzat que un 23 per cent de la població reclusa en la Comunitat Valenciana, segons ACAIP, és de joves menors de 30 anys i, en el cas concret de les dones privades de llibertat, es tracta d’una població penitenciària amb unes “realitats i necessitats concretes”.

Això es deu al fet que la majoria de les presons espanyoles no compten amb programes i espais específics per a treballar amb dones i les seues necessitats, ha apuntat. “Aquestes dones pateixen una doble sanció social que es tradueix en una estigmatització i marginació que dificulta la seua posterior reinserció en la societat”, ha sostingut Oltra.

L’objectiu d’aquests programes és que la intervenció amb persones joves i dones a la presó “no siga una qüestió puntual” i la consellera ha afegit que s’intenten fer una “correcta anàlisi” de les possibilitats de desenvolupament del programa cada any, però sempre considerant-lo com un projecte que permeta la generació d’una estructura que done resposta a una problemàtica estructural.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

Informacion coronavirus
escalante
escalante
Informacion coronavirus