25n
25N
25N

Oltra afirma que "quan hi haja condicions" se celebraran les Falles però ara "especular no és raonable"

Oltra afirma que "quan hi haja condicions" se celebraran les Falles però ara "especular no és raonable"
11/03/2020 -

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha sostingut aquest dimecres que l’ajornament pel coronavirus de les Falles de València i la Magdalena de Castelló respon a “poder frenar l’avanç” de la Covid-19. Així mateix, s’ha mostrat “segura” que “quan això passe i quan hi haja condicions, com sempre tornarem a fer les festes més grans del món”, en referència a les festes josefines.

No obstant això, la també portaveu del Consell ha rebutjat avançar quan podrien celebrar-se les Falles: “En aquest moment, hem d’estar atents al que és l’evolució de l’expansió del virus i, per tant, qualsevol cosa que siga avançar o especular no seria raonable”.

Així s’ha pronunciat Oltra en atenció als mitjans després d’inaugurar la jornada ‘Mar Obert’, organitzada pel departament que dirigeix, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, aquest dimecres a València.

La vicepresidenta del Govern valencià ha indicat que la decisió sobre l’ajornament de Falles i Magdalena s’ha produït “seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i el Ministeri de Sanitat”. “Davant la situació que vivim en aquest moment, perquè això avança cada hora, suspendre momentàniament tant les Falles com la Magdalena per a preservar la salut pública de les persones que vivim en aquesta comunitat i que hem seguit aqueixes recomanacions de Salut Pública per a poder frenar l’avanç de la Covid-19, que en això moment està afectant sobretot en alguns territoris especialment afectats d’Espanya d’una manera molt ràpida”, ha manifestat.

La portaveu del Consell ha volgut també enviar “un missatge als fallers i falleres”: “Jo sóc fallera des de fa 25 anys. Sabem l’esforç, l’afecte, la dedicació i el compromís que durant tot un any es posa en marxa per a celebrar una festa tan emblemàtica com les Falles, i en aquest moment s’ha pres aquesta decisió, però si algú sap el que és alçar-se després de les calamitats són els fallers i falleres”.

Per això, s’ha mostrat “segura que quan això passe i quan hi haja condicions, com sempre tornarem a fer les festes més grans del món”.

Preguntada per si es planteja ja alguna data alternativa per a la celebració de les festes josefines, Oltra ha insistit que “en aquest moment hem d’estar atents al que és l’evolució de l’expansió del virus” i ha subratllat que, per aquesta raó, “qualsevol cosa que siga avançar o especular no seria raonable”. “Depenem de com evoluciona la situació, i ja no cada dia, cada hora, estarem atents al que diguen les autoritats sanitàries”, ha destacat.

IMPACTE “ECONÒMIC I HUMÀ”

Preguntada per ajudes que les autoritats puguen posar en marxa per als afectats per l’ajornament d’aquestes festes, Oltra ha apuntat que “és alguna cosa que en aquests dies hem de treballar”, però ha assenyalat que “òbviament l’impacte econòmic i humà d’aquesta situació ha de tindre una resposta per part dels poders públics, i tant el Govern d’Espanya com la Generalitat i els diferents ajuntaments ara hem de posar en marxa tota una sèrie de mesures per a minimitzar l’impacte que aquesta situació està generant i generarà”.

La consellera ha destacat que aquesta decisió del Govern valencià té “un impacte òbviament per a la nostra comunitat molt gran, tant per la Magdalena com especialment també per les Falles, que se celebren en molts municipis i que a la ciutat de València són patrimoni de la humanitat i en aquest moment és un impacte econòmic i emocional de primer ordre”.

Quant a la possibilitat de suspendre les classes en els centres educatius de la Comunitat Valenciana, la vicepresidenta ha reiterat que el Consell analitza la situació “dia a dia”, per la qual cosa ha rebutjat “avançar esdeveniments” i ha posat en relleu que “en funció de cada moment es prendran les decisions que des de les autoritats sanitàries i des de Salut pública ens recomanen per a preservar la salut i la seguretat de les persones”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 9 =