25n
25N
25N

Oltra apunta prioritats en uns pressupostos marcats per la Covid-19: reforçar polítiques socials i teixit productiu

Oltra apunta prioritats en uns pressupostos marcats per la Covid-19: reforçar polítiques socials i teixit productiu
04/09/2020 -

La vicepresidenta del Govern valencià i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha apuntat aquest divendres les prioritats dels Pressupostos per a 2021, uns comptes “absolutament marcats per la pandèmia” de la Covid-19 que requeriran un “gran esforç” inversor en les polítiques, serveis i prestacions socials per a les persones i en el teixit productiu de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha avançat aquest divendres en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha assegurat que tots els departaments de la Generalitat es troben ja treballant en la confecció dels pressupostos, –d’acord amb la resolució dictada el mes de juliol passat per la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic–, per a poder presentar els Pressupostos en Les Corts abans que finalitze octubre.

Tal com ja apuntara el president de la Generalitat, Ximo Puig, seran “uns pressupostos expansius”, ha recordat Oltra, i estaran “absolutament marcats per la pandèmia i la necessitat de gestionar el temps de la pandèmia i la postpandèmia, amb tot el que ha suposat de crisi sanitària, però també de crisi econòmica i social”, ha agregat.

En aquest sentit, Oltra ha assenyalat que les prioritats del nou pressupost han de centrar-se en “mitigar” l’impacte de la crisi social en les persones. Això requerirà un “gran esforç inversor” per a “reforçar” serveis i prestacions socials com poden ser la renda valenciana o els serveis d’ajuda a domicili a persones majors, amb dependència o per raons de salut mental.

També “la reconstrucció econòmica” i l’impacte de la Covid-19 sobre els teixits productius propis de la Comunitat formaran part dels “objectius bàsics” del pressupost de 2021 ‘pandèmia-postpandèmia’, d’acord amb els objectius de reconstrucció, ha remarcat.

“COM MÉS UNITAT MILLOR”

La vicepresidenta del Consell ha defensat han de ser uns “pressupostos d’unitat, perquè no es pot deslligar de l’essència botànica, i a partir d’ací, com més gent vote el pressupost millor” i “com més unitat millor”.

Per a Oltra, “cultivar el consens és un valor”. Així, ha recordat que de les sis lleis que va presentar en Les Corts durant la passada legislatura “només una” va trobar oposició, les altres cinc van eixir sense vots en contra.

En tot cas, la també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives considera que “el primer” ha de ser “la reconstrucció, evitar l’impacte social de la pandèmia, apostar per les persones i pels sectors productius”. A partir d’ací, qui ho desitge és “benvingut a un projecte que situa en el centre a les persones, les seues vides, necessitats i dignitat. Com més gent s’unisca al carro Botànic molt millor”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =

museo prehistoria