25n
25N
25N

Oltra aposta per "desenvolupar el codi social valencià" en la seua segona legislatura com a consellera d'Igualtat

Oltra aposta per "desenvolupar el codi social valencià" en la seua segona legislatura com a consellera d'Igualtat
23/09/2019 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha situat com a objectiu de la seua segona legislatura el desenvolupament del “codi social valencià”, on estan compreses totes les normatives impulsades en els últims quatre anys, per a “donar cos a una identitat cívica que cohesiona als valencians com a societat”.

Oltra s’ha reunit aquest cap de setmana amb l’equip directiu del seu departament en l’alberg de l’Institut Valencià de la Joventut en Moraira (Alacant), per a planificar les accions que es podran en marxa durant el semestre vinent. Aquestes trobades, que ja es van celebrar durant la passada legislatura, serveixen perquè els nous càrrecs presenten les seues primeres propostes.

Una vegada atesa l'”emergència social” des de 2015, l’acció política d’Igualtat se centrarà en el desplegament normatiu de les lleis com la de Serveis Socials Inclusius, Infància o LGTBI, juntament amb altres com la “llei Trans” o la de Joventut, detalla la Generalitat en un comunicat.

El desenvolupament de la llei de Serveis Socials Inclusius pretén garantir la qualitat de l’atenció. Per a això, Igualtat vol desenvolupar el decret de mapificació de serveis socials, que inclourà les zones, àrees i departaments que vertebrarà territorialment el sistema públic valencià de serveis socials, que “s’ha començat a construir després de 20 anys d’abandó”, ha destacat Oltra.

Paral·lelament, el decret de processos de participació i del Consell Valencià d’Inclusió i Drets Socials sistematitzarà la participació. També desenvoluparan la llei el decret de creació de comités d’ètica i el que determina la tipologia dels centres, amb la intenció de fixar criteris diferenciats i noves tipologies mixtes per a la realitat rural i d’interior.

Altres aspectes tractats en les jornades de treball són la regulació dels espais vulnerables de la Comunitat i la de cartera de prestacions professionals, econòmiques i tecnològiques del sistema públic valencià dels serveis socials.

Això últims decrets també formaran part de la norma de Serveis Socials Inclusius. “És una llei sistèmica, troncal, de quarta generació, que atén les nostres necessitats al llarg de tota la vida”, ha emfatitzat la vicepresidenta.

CONSELL VALENCIÀ LGTBI

D’altra banda, l’equip d’Igualtat també ha abordat el decret de desenvolupament de la llei d’Igualtat de les Persones LGTBI, aprovada la passada legislatura. Desenvolupa el Consell Valencià LGTBI com un espai de participació en el qual estaran representades a parts iguals l’administració i les entitats vinculades a aquest moviment social.

En definitiva, “el codi social valencià permetrà constituir un marc estable que regule les necessitats de les persones i col·lectius, que estan en el centre de l’acció de govern del Consell del Botànic”, ha asseverat Oltra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =