25n
25N
25N

Oltra aposta per un pacte valencià a llarg termini però sense propostes inútils

Oltra aposta per un pacte valencià a llarg termini però sense propostes inútils
24/04/2020 -

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha advocat perquè el pacte valencià de reconstrucció del coronavirus és a llarg termini i “el més ampli possible” a escala política, econòmica i social, sense caure en propostes “poc útils” com reduir el nombre de conselleries: “Totes les veus i opinions són importants”.

En roda de premsa després del ple, Oltra ha assegurat que l’acord que va anunciar aquesta setmana el president, Ximo Puig, serà “per a l’endemà i tots els que vindran” i que estan “oberts a qualsevol proposta” però se centraran en les més pràctiques per al dia a dia dels valencians.

“Hi ha consens en què fins que no hi haja una vacuna o una cura efectiva no estarem en la normalitat que hem conegut fins ara”, ha asseverat, per la qual cosa “qualsevol pla o pacte és a llarg termini”.

En aquest escenari, la també co portaveu de Compromís ha sostingut que cadascun ha d’aportar des del seu àmbit, tant els partits del Botànic com l’oposició, empresaris i sindicats, societat civil i experts, “un ampli espectre que segur té molt a dir”.

Ha garantit que “es buscarà un espai sense apriorismes” i que l’important “no és on es fa el pacte”, perquè és una situació complexa i té conseqüències greus en la gent més vulnerable. “La capacitat de diàleg d’aquest Consell està demostrada, és el seu senyal d’identitat”, ha recalcat.

Per tant, Oltra ha assegurat que traslladarà aquesta visió a Puig, també líder del PSPV, en la trobada que solen mantenir cada divendres després de la seua compareixença setmanal.

Sí que ha descartat la petició de l’oposició d’eliminar conselleries perquè “cal centrar-se en el més útil per a la ciutadania”, encara que ha insistit que estudiaran tot. “Pot ser molt mediàtic i efectista, però les competències i els funcionaris no desapareixen”, ha sostingut, cridant a “no entrar en debats molt fàcils”.

En definitiva, es tracta d’un acord valencià “en un moment de crisi sense precedents” per a atendre les dues emergències associades a la sanitària, “el primer vagó d’aquest tren”. “La postpandèmia desgraciadament no serà d’un mes ni de dos mesos”, ha augurat.

I sobre la taula interdepartamental que va crear el Consell després de l’estat d’alarma, Oltra ha explicat que “va tindre intensitat” en el pic de la pandèmia i que ara les conselleries ja estan organitzades i opten per “altres formes de coordinació” com el ple dels divendres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 1 =