25n
Orgull
Orgull

Oltra aposta per una "econovida" i un nou model productiu davant el repte del canvi climàtic

UGT-PV dona suport a les propostes laborals de Compromís i promet que seguiran com a “hooligans” contra la infrafinanciación valenciana

Oltra aposta per una "econovida" i un nou model productiu davant el repte del canvi climàtic
18/04/2019 -

La vicepresidenta i candidata de Compromís, Mónica Oltra, ha apuntat com a meta anar cap a una “‘econovida’ al servei de les persones”, amb el canvi de model productiu com a “idea forta” per a la pròxima legislatura davant el repte del canvi climàtic. “Hem d’emprendre ja l’adaptació, però pot ser una oportunitat per a crear milers de llocs de treball amb la transformació ecològica de l’economia en tots els seus sectors”, ha defensat.

Oltra ha traslladat aquest dijous a UGT-PV les propostes econòmiques de la coalició de cara al 28A, com ja va fer amb CCOO PV i la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), i ha ressaltat les “grans coincidències” aconseguides amb aquests agents durant el govern del Botànic.

Al costat de la ‘econovida’, ha apuntat com a objectiu per als pròxims quatre anys “desplegar la societat de les persones que cuiden a persones”, mitjançant l’atenció a la dependència, la cura als majors o la criança, “que tradicionalment han desenvolupat les dones i no compte en el PIB”. Ha defensat que crea ocupacions “estables, ben remunerats i no deslocalitzats: Si cuides a una persona ací, aqueix lloc no el poden portar a Àsia”.

Com a “tercera pota”, ha advocat per impulsar la cultura com a “motor de l’economia” i creador d’ocupació, davant la visió d’experts que “hi ha un ampli camí, sobretot en l’audiovisual”. La quarta és l’impuls a la investigació i a la innovació com a valor afegit. “És el que ens fa més singulars i originals, i no pot ser que el creixement es base en salaris baixos i en què les persones no visquen en dignitat”, ha reivindicat.

En l’àmbit laboral, ha cridat a donar resposta a les conseqüències de la “perversa gestió de la crisi, que va deixar molta gent pel camí”, per la qual cosa ha rebutjat que “les rendes de capital estiguen pujant constantment” mentre abaixen els salaris o que “a una persona li facen un contracte de quatre hores, li facen treballar huit i li paguen 350-400 euros”, com passa amb les ‘kellys’.

JORNADA MÉS CURTA I “PERSONES MÉS FELICES”

Sota aquest prisma, ha recordat la seua proposta electoral d’una reducció progressiva de la jornada laboral fins a les 32 hores setmanals en 2025, alguna cosa que en la Comunitat es faria mitjançant “incentius” a empreses que vulguen sumar-se. La intenció de Compromís és impulsar projectes pilot per a “demostrar que a una empresa li pot resultar més rendible tindre dos treballadors a sis hores que un a huit que ha de fer dos extra i no serà tan productiu”.

Oltra ha animat així a les empreses a “emprendre aquest camí junts”. “Podem generar més ocupació i persones més felices i amb més temps per a gaudir del que és important en la vida: estar amb els amics i la família o simplement gaudir del temps, un dels valors més grans que tenim hui dia”, ha manifestat.

Respecte al paper dels sindicats, ha cridat a reforçar la negociació col·lectiva després que la reforma laboral de 2012 la deixara “molt tocada”. Ha criticat que la pretenia “precisament llevar-li la força als representants, com si la relació entre un empresari i un treballador fóra en peus d’igualtat”, per la qual cosa ha donat suport a el paper regulador de les administracions.

També ha mostrat la seua voluntat de continuar amb la contractació pública a partir de clàusules de responsabilitat social i ha posat en valor el diàleg mantingut a tres bandes –empresaris, sindicats i Generalitat– des de 2015.

UNITAT EN FINANÇAMENT

Més enllà de l’ocupació, Oltra ha tornat a posar el focus sobre l’acord per a un finançament autonòmic just per als valencians: “Ací estan els sindicats, la patronal i tot el teixit associatiu, amb una coincidència absoluta, i seguirem en aqueixa unitat d’acció”.

Per part d’UGT-PV, el secretari general, Ismael Sáez, ha recollit les propostes de Compromís com a “partit que pot ser decisiu a nivell autonòmic i estatal”, ja que coincideixen “en el 98%”. Precisament en finançament, ha assegurat que en el sindicat són “uns absoluts ‘hooligans’ contra aquesta injustícia” i ha cridat a seguir “de manera absolutament decidida” després d’aconseguir que estiga “en l’agenda i en la ment dels valencians”.

Unes altres de les seues reivindicacions són l'”obsessió” per garantir el sistema de pensions estatal “tal com estava abans de la reforma del PP imposada al marge del Pacte de Toledo”, així com derogar la reforma laboral “almenys en els seus aspectes fonamentals” i una figura de l’Estat “prou gran per a garantir el benestar”.

En el pla fiscal, creu que hi ha marge per a l’increment de la pressió “sense que impedisca l’activitat econòmica, ni molt menys”. Ha rebutjat “propostes de defensar no es quants serveis i al mateix temps proposar rebaixes fiscals que van dirigides als quals més tenen” i ha advertit que “aquesta píndola edulcorada és un parany”.

En definitiva, la central aposta per “un estat fraternal, solidari i fiscalment potent i progressiu, amb capacitat per a atendre els serveis fonamentals”. Un model que comparteixen “absolutament” amb Compromís.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − un =