25n
25N
25N

Oltra aprovarà aquesta setmana el protocol de "descompressió" en les residències: "Ara que són més segures, que siguen més felices"

Oltra aprovarà aquesta setmana el protocol de "descompressió" en les residències: "Ara que són més segures, que siguen més felices"
06/04/2021 -

La vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que aquesta setmana es preveu aprovar el nou protocol de “descompressió” en les residències perquè, “una vegada que són més segures” en haver completat el procés de vacunació contra la covid, fer “més feliç” la vida en elles.

Oltra, després de signar a Paterna (València) un protocol d’intencions per a la cessió de la residència i centre de dia de persones amb diversitat funcional, ha explicat que estan preparant la nova normativa de “descompressió” per a les residències després de “més d’un any de pandèmia de molt de sofriment, moltes restriccions i desconnexió amb els familiars” que ha generat “una soledat que té un impacte emocional i físic” que “ara s’alleugerirà”.

En aqueix sentit, ha destacat que una vegada que ha baixat la letalitat en les residències de majors, el sector que “més ha patit”, per la bona situació epidemiològica que viu la Comunitat valenciana, però, sobretot, pel procés de vacunació que pràcticament està completat en aquests centres, la nova resolució persegueix que “la vida en les residències torne a semblar-se a la qual existia abans de la pandèmia, sobretot referent a les eixides de les persones”. D’aquesta manera, es vol que “ara que són més segures la vida en elles siga també més feliç”.

INSTRUCCIONS SANITÀRIES

En qualsevol cas, ha aclarit que les mesures seguiran les recomanacions i les instruccions de les autoritats sanitàries que són “les que a cada moment estableixen quins elements diagnòstics o de garbellat són els necessaris per a controlar la pandèmia i per a saber quant temps dura la immunització” generada per les vacunes.

En eixe sentit, preguntada per si es repartiran test als treballadors perquè puguen realitzar-se un autocontrol, ha constatat que “la gran incògnita” és saber el temps de protecció que dóna les vacunes perquè són “molt noves” i s’ha d’anar estudiat. Amb tot, ha insistit que la resolució d’Igualtat establirà que els treballadors tenen l’obligació de sotmetre’s a les proves que dictamine a cada moment la Conselleria de Sanitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =

museo prehistoria