caixa popular

Oltra anuncia la continuïtat del servei dels centres gestionats per Emaús a Alacant

La consejera d’igualtat destaca la col·laboració dels ajuntaments amb la Conselleria “en una negociació llarga i complicada” per a mantenir centres i els llocs de treball

Oltra anuncia la continuïtat del servei dels centres gestionats per Emaús a Alacant
12/07/2017 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat a Relleu que la continuïtat del servei dels centres d’atenció a persones amb diversitat funcional, dones víctimes de violència de gènere i xiquets i xiquetes en situació de desprotecció, que fins ara prestava l’empresa Emaús, està garantida després que la Fundació Salut i Comunitat haja assumit la seua gestió.

Oltra ha visitat les localitats de Relleu i Altea, on se situa la majoria d’aquests deu centres, dels quals ha visitat el centre ocupacional ‘Rincón del Clot’ per a persones amb diversitat funcional, a Relleu, i el centre de protecció per a xiquets i xiquetes tutelades per la Generalitat ‘Altea’. Així mateix, s’ha reunit amb els alcaldes i els treballadors dels equips municipals de tots dos municipis.

La gestió de tots dos centres i 4 més fins ara gestionats per Emaús ha sigut assumida per la Fundació Salut i Comunitat a través d’un contracte d’emergència, “per a poder continuar i no perdre un només dia d’atenció i assistència als seus usuaris”, i en el mes d’octubre es procedirà a un contracte de licitació d’urgència “per a donar una estabilitat a aquesta situació transitòria”, ha assenyalat la vicepresidenta.

La vicepresidenta satisfeta per l’acord

Oltra s’ha mostrat molt satisfeta amb els bons resultats “d’una negociació llarga i complicada” en la qual, tant els ajuntaments dels municipis on el seu situen aquests centres com la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, “han col·laborat i treballat amb l’objectiu comú de mantenir aquests centres oberts” i els llocs de treball que porten aparellats.

Cal recordar que l’empresa EMAUS es trobava en procés de liquidació després d’entrar en concurs de creditors, amb un deute de 21 milions d’euros, 5 d’ells amb la Seguretat Social. A més, els treballadors dels centres estan afectats per un ERE d’extinció que està pendent de resolució judicial.

En total, són 10 centres els que s’han vist afectats per aquesta situació amb més de 126 persones usuàries d’aquests, la majoria persones menors d’edat, i 134 treballadors i treballadores.

La vicepresidenta ha explicat que en aquests dos últims anys, des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha treballat perquè la situació econòmica per la qual travessava l’empresa “no afectara el servei i tracte que reben els usuaris dels centres”, i ha destacat que s’ha aconseguit “gràcies a la professionalitat de les persones que treballen en ells”.

Amb aqueix objectiu, des de la Conselleria s’han mantingut reunions periòdiques amb els treballadors d’ EMAUS i s’han fet múltiples gestions per a garantir el pagament dels seus salaris i el manteniment dels seus llocs de treball. Així mateix, s’ha estat permanentment en contacte amb l’administrador concursal i s’han realitzat nombroses gestions perquè una altra empresa es fera càrrec del contracte de gestió d’aquests centres.

Oltra ha afegit que, la situació que ha patit Emaús és un exemple més de mala gestió de l’antic govern, “que va continuar contractant amb una entitat que tenia un deute de 21 milions d’euros”.

Serveis socials reforçats

Després de la reunió mantinguda amb els treballadors dels serveis socials de l’Ajuntament de Relleu, la vicepresidenta ha assenyalat l’aposta que des de la Conselleria s’està fent per la “remunicipalització” dels serveis socials a través de l'”atenció base”, amb un increment pressupostari que va a permetre “dotar d’un major finançament als municipis per a la contractació de professionals que formaran part dels equips multidisciplinaris”.

En el cas dels municipis de Finestrat, Relleu, Orxeta i Sella, la Conselleria ha destinat enguany 85.086 euros per a la contractació del personal de l’equip base, quantitat que s’ha incrementat en un 130 per cent respecte als 37.135 euros de l’any passat.

L’augment de personal “repercuteix en una millor atenció a les persones” ha indicat Oltra, qui ha explicat que amb les inversions realitzades des del seu departament en aquesta zona “les ràtios de professionals per habitant passen d’un professional cada 6.658 habitants en 2016, a un per cada 2.756 a la fi d’enguany”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 9 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris