caixa popular

Oltra anima a les empreses a sumar-se a un nou model de gestió 'transparent i participatiu'

Ha destacat l’impuls del Consell a una contractació pública responsable amb la introducció de clàusules socials

Oltra anima a les empreses a sumar-se a un nou model de gestió 'transparent i participatiu'
28/06/2017 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha animat a les empreses a sumar-se a un nou model de gestió “transparent i participatiu”, tal com s’ha fet des del Govern valencià, amb l’impuls de la responsabilitat social en tots els processos de contractació pública.

Així ho ha manifestat Oltra a Castelló durant la seua intervenció en la presentació del nou codi ètic i de conducta de la Unió de Mútues, on ha recordat que recentment el Consell va aprovar l’avantprojecte de llei de Foment de la Responsabilitat Social.

Sobre aquest tema, la vicepresidenta del Consell ha precisat que per a impulsar una contractació pública responsable, la Generalitat està introduint clàusules socials que permeten superar l'”aspecte economicista de les ofertes” i valorar qüestions com les condicions de treball i els salaris, la subrogació de contractes, el comerç just, la seguretat i la salut laboral, entre altres.

En aquest sentit Oltra ha indicat que la Generalitat crearà un registre d’entitats socialment responsables, on podran inscriure’s les empreses degudament acreditades que, a més d’obtenir beneficis fiscals, es tindran en compte per a la contractació pública.

Per a la vicepresidenta, la contractació pública socialment responsable en la qual el Consell “està plenament implicat”, respon, avui dia, a una forta demanda social, i és “un instrument estratègic per a incorporar criteris socials, ambientals, ètics i altres derivats de les polítiques públiques en els plecs de contractació”.

Segons Mónica Oltra les empreses han d’incorporar valors ètics, però a més, es necessiten “compromisos amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica que la societat valenciana demana cada dia més”.

En la seua intervenció, Oltra ha assegurat que, quan la llei de Foment de la Responsabilitat Social siga aprovada per les corts, “serem la segona comunitat autònoma que disposarà d’aquest tipus d’instrument legal”, i “ens situarem en primera línia d’aquesta nova cultura corporativa. Una cultura que acabarà impregnant el conjunt de la societat i que previndrà i ens vacunarà, com a societat, contra les males pràctiques i conductes i situacions que mai s’haurien d’haver donat”.

Malgrat aquests avanços, la vicepresidenta ha advertit que encara “queda molt treball per fer”. Un treball que ha d’anar “de la mà dels agents econòmics i socials”, i que consisteix a “garantir la lliure concurrència en igualtat, protegir els drets dels treballadors i treballadores, fomentar la sostenibilitat ambiental, impedir els monopolis empresarials, impulsar les xicotetes i mitges empreses, que són la base del teixit empresarial espanyol, col·laborar amb les bones pràctiques empresarials”, ha indicat.

Per al Consell, ha assegurat Oltra, “la transparència, l’ètica pública, la sobrietat en l’ús dels recursos públics i el bon govern, són elements nuclears de l’Acord del Botànic, que té com a segon eix, la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció”.

En aquest punt, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana, fa dos anys, “estava associada a pràctiques que a les valencianes i valencians de bé ens avergonyien”. Per açò, ha subratllat, una de les primeres tasques del Consell va ser la de “revertir aquest dèficit de prestigi tant en la resta d’Espanya com en les institucions comunitàries, on la Comunitat Valenciana s’havia devaluat fins a límits d’autèntica vergonya”.

Així, ha citat, mesures impulsades com el Portal de Transparència, el Codi de Bon Govern, aprovat per decret del Consell el 6 de maig de l’any passat, l’avantprojecte de Llei de Participació Ciutadana o la signatura d’acords amb Transparència Internacional per a l’auditoria democràtica de les pràctiques de l’Administració autonòmica.

Oltra ha elogiat també la incorporació del Codi Ètic de la Unió de Mútues, així com la seua política de prevenció de riscos laborals, l’assistència sanitària o la innovació tecnològica aplicada als seus centres de rehabilitació. Aquestes bones pràctiques, ha destacat, “l’han fet creditora de diversos distintius i reconeixements de qualitat pels quals vull felicitar-vos”.

Visita a la Direcció territorial de la Conselleria

Durant la seua estada a Castelló, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat ha visitat també la Direcció territorial de la Conselleria a Castelló, on ha agraït personalment al personal de l’Administració “l’esforç i la labor que ha realitzat per a poder agilitar i posar al dia el sistema de renda, després de la desastrosa situació heretada de l’anterior administració autonòmica”. A més, s’ha reunit amb la junta directiva de Cocemfe en la seua seu a Castelló.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 12 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats