25n
25N
25N

Oltra agraeix el reconeixement de la Fundació Secretariado Gitano al programa 'Kumpania'

Oltra agraeix el reconeixement de la Fundació Secretariado Gitano al programa 'Kumpania'
27/02/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha mostrat la seua “emoció i agraïment” al reconeixement que la Fundació Secretariado Gitano ha fet al departament d’Igualtat pel programa ‘Kumpania’ de millora socioeducativa de la infància i adolescència gitana.

La vicepresidenta ha recollit el guardó dels Premis Fundació Secretariado Gitano 2019 concedit a la Conselleria en la categoria ‘Educació és futur’, en una cerimònia que ha tingut lloc a Madrid.

En la seua intervenció, Oltra ha assenyalat l’educació “com a eina de lluita contra l’exclusió social i la pobresa”, i ha destacat el programa Kumpania dirigit a les xiquetes, xiquets i adolescents gitanos “com un projecte inclusiu d’educació”.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha fet referència a les “dificultats” que la comunitat gitana té en alguns àmbits, especialment en l’àmbit educatiu, i l’objectiu de ‘Kumpania’ és “superar-les i aprofundir en les polítiques d’igualtat d’oportunitats”.

Programa Kumpania

Amb el nom de ‘Programa Kumpania’ la Conselleria d’Igualtat va posar en marxa l’any passat aquest servei social especialitzat i individualitzat, únic a Espanya, i que va dirigit a la infància i adolescència gitana, el seu entorn social i familiar, amb l’objectiu que cada vegada siguen més els joves gitanos i gitanes els que es graduen en l’Educació Secundària Obligatòria, i continuen en estudis postobligatoris.

Aquest servei permet acompanyar als xics i xiques i adolescents gitanos i gitanes en la seua formació i per tant en la conformació del seu futur”, de manera que es convertisquen en “referents” en el seu entorn, en la seua família, en la seua comunitat i en el conjunt de la societat.

Les persones usuàries del ‘Programa Kumpania’ de millora socioeducativa, són xiquets i xiquetes i adolescents gitanos i gitanes d’entre 6 i 18 anys que estiguen cursant l’Educació Primària o la Secundària Obligatòria.

El programa consta de 274 places organitzades en deu programes de 25 persones i dues de 12 persones. Les ciutats de Castelló, Elx i València compten amb dos programes de 25 places cadascun, i les ciutats d’Alacant i Paterna amb tres programes que suposen 62 places en cadascuna d’elles.

El servei consisteix en una intervenció integral centrada en l’atenció socioeducativa que conté diverses accions entre les quals cal destacar l’elaboració d’un itinerari personalitzat per a cada xiquet, xiqueta o adolescent, la mediació i el seguiment en el centre educatiu i amb la família.

Igualment, es proporcionen classes de reforç escolar i orientació cap als estudis postobligatoris i el món laboral, així com hàbits saludables i d’oci educatiu, i formació en igualtat, interculturalitat i diversitat, entre altres.

Per províncies, a Castelló el programa es desenvolupa en el barri Sant Lorenzo, a la ciutat d’Alacant en els barris Verge del Carmen, 400 Habitatges i Cementeri i a Elx en el barri de Palmerales i Carrús. Respecte a la província de València, es duu a terme a La Coma de Paterna i a la ciutat de València en els Poblats de l’Oest i Poblats Marítims.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + dos =

bombers
CCCC
bombers