25n
25N
25N

Oltra: "Hui, 25N, ens conjurem a treballar per una societat de dones i homes lliures i iguals"

La campaña ‘Lo cuentes como lo cuentes, es violencia sexual’ apela a la sociedad a no quedarse indiferente y a ponerse siempre del lado delas víctimas y frente a los agresores

Oltra: "Hui, 25N, ens conjurem a treballar per una societat de dones i homes lliures i iguals"
25/11/2020 -

Oltra: “Avui, 25 de novembre, ens conjurem a treballar per una societat de dones i homes lliures i iguals”

La campanya ‘Ho expliquis com ho expliquis, és violència sexual’ apel·la a la societat a no quedar-se indiferent i a posar-se sempre del costat de les víctimes i enfront dels agressors

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que el conjunt de la Comunitat Valenciana, d’Espanya i del món “assenyalem el masclisme, aïllem als agressors i ens conjurem a treballar per una societat cohesionada, amb justícia social i on les relacions igualitàries constituïsquen el fonament d’un present i un futur lliure de violència. En definitiva, una societat de dones i homes lliures i iguals”.

Oltra ha fet aquestes declaracions després de la concentració silenciosa convocada a les portes del Palau de la Generalitat amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència contra les Dones, que ha estat presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig.

Amb aquest acte el Consell “vol recordar, en nom de tot el poble valencià, a les 136 dones assassinades en la Comunitat Valenciana i les 1.072 del conjunt d’Espanya des de 2003 únicament pel fet de ser dones”.

“1.072 dones mortes són 1.072 famílies trencades, mares i pares que han demanat a la seua filla, fills i filles que han perdut a una mare, o a una germana, o a una àvia. Una xifra insuportable i dolorosa a la qual ens podem ni volem acostumar-nos”, ha incidit Oltra.

“Avui, com tantes altres coses en 2020, no és un 25 de novembre normal. Però tampoc és normal que hàgem de dedicar un dia per a demanar l’erradicació de la violència contra les dones”, ha assenyalat.

“A les dones se’ls agredeix pel fet de ser-ho, però la violència contra les dones no és una plaga, no és una xacra, no cau de cel” -ha assenyalat- sinó que és el resultat d’un conflicte social que té nom; es diu patriarcat, es diu masclisme; i la seua expressió màxima és el resultat d’unes relacions basades en la dominació dels homes sobre les dones.

Oltra ha recordat que aquesta violència “es manifesta de múltiples maneres, ens acompanya constantment, en la vida laboral, familiar, en les relacions escolars, d’amistat, digitals, de parella, en la nostra vida quotidiana. I arriba a les cotes més altes de vergonya quan una dona és assassinada”.

‘Ho expliquis com ho expliquis, és violència sexual’

La vicepresidenta ha fet referència a la campanya institucional impulsada enguany per la Generalitat amb motiu del 25N sota el lema “Ho contes com ho contes, és violència sexual”, una campanya “impactant” però “molt necessària, perquè atalla els imaginaris col·lectius des de la base, des de frases aparentment innòcues, però que tenen una càrrega de violència contra les dones molt important”.

En aquest sentit, es dibuixen “situacions molt quotidianes centrades en la violència sexual, fent referència a frases que tots hem pogut sentir en algun moment, que interpel·la a la societat a no quedar-se neutral ni indiferent davant aquestes paraules”.

Es tracta de situacions en les quals es minimitza la violència sexual contra les dones, com l’explotació, l’agressió sexual, l’assetjament o la violència. Amb això es vol “interpel·lar a la societat a posar-se del costat de les víctimes i sempre enfront dels agressors”.

L’objectiu de la Generalitat amb aquesta ‘campanya és que en veure-la, les persones reflexionen sobre si alguna d’aquestes situacions són dignes d’una societat democràtica i igualitària; si són admissibles en una societat que pretén defensar i promoure els drets humans, els drets de les dones com la llibertat, la seguretat la mobilitat o la capacitat de decisió sobre el mateix cos, així com els seus drets sexuals i reproductius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 16 =