Oliver (Unides Podem-EU) espera "no solament ser clau d'un govern progressista sinó garantia de valentia"

Insta als membres del Govern de la Nau, PP i Cs a signar un pacte per a "reequilibrar les dotacions en els barris de la ciutat"

Guardar

unides_podem
unides_podem

La candidata de Unides Podem-EU a l'Alcaldia de València, María Oliver, ha assenyalat que a partir de les eleccions municipals del pròxim diumenge espera, a més de comptar amb representació a l'Ajuntament, "no solament ser clau d'un govern progressista sinó ser garantia de valentia" en aqueix executiu.

Oliver, actual portaveu en el consistori de València en Comú --la coalició amb la qual Podem va concórrer a les eleccions locals de 2015 a València-- i segona tinent d'alcalde, ha dit que aqueixa "valentia" és la que li ha caracteritzat a ella i als altres dos edils que integren el seu grup municipal aquest mandat.

"És el que esperem continuar sent", ha declarat en una entrevista a Europa Press en la qual ha assenyalat que davant una possible reedició del Govern de la Nau no exigiria per a la seua coalició determinades regidories perquè "és molt més important pactar objectius polítics" i "arribar a acords" per a conéixer la finalitat "de les diferents àrees" que "portar l'una o l'altra".

María Oliver ha indicat que la "particularitat" de la seua formació és que no es finança "amb cap banc" i que "no deu res a cap empresari". "Això ens permet, a l'hora de defensar els drets de la gent, tindre una llibertat que no pot garantir un altre partit", ha agregat el cap de llista, que ha comentat que les dades indiquen que la seua coalició es mou per als comicis del 26M "entre un 7 i 15 per cent" de suport.

María Oliver ha exposat que el seu equip treballa "en aqueix marc, fent una bona campanya i posant en valor el fet en aquests quatre anys i intentat arribar a la ciutadania". En aquest sentit, creu que el desenvolupament de la campanya electoral ha sigut "important" i que a Unides Podem-EU li està "asseient bé".

Així mateix, ha confiat que diumenge que ve, el "programa comú" amb el qual concorre al costat d'EU faça també que el vot dirigit a aquesta formació "no es torne a perdre" --en les eleccions de 2015 aquest partit es va quedar sense els dos regidors que tenia a València-- i servisca per a "donar-nos més força a l'Ajuntament".

El cap de llista de Unides Podem-EU ha comentat que aquesta coalició la integren dues "formacions polítiques molt diferents" amb "perfils de candidates diferents", però ha destacat l'"envergadura" que això li aporta: "ser diferents no quitació poder arribar a acord" amb forces que "puguen compartir programa".

"La construcció que s'ha donat per a aquestes eleccions va en la línia d'evitar que ocorreguera el que va passar en les passades, que el vot d'EU no va arribar a donar representació", ha insistit Oliver, que ha asseverat que la relació en aquesta campanya està funcionant "molt bé, amb molt de respecte".

PREOCUPACIÓ DAVANT ELS TRIOMFALISMES

Respecte a expectatives electorals, Oliver ha afegit que "l'enquesta més fiable ara mateix són les eleccions autonòmiques i estatals i ha comentat que el "preocupa el triomfalisme tant de Compromís com del PSPV" --els seus socis de govern en el consistori--, ja que "amb tots dos escenaris realment es perd l'Alcaldia i queda en mans d'una dreta que ha de pactar amb la dreta fonamentalista".

"Cal anar amb compte amb els triomfalismes perquè poden donar un resultat inesperat i perjudicial per a València", ha exposat. María Oliver, que concorre per primera vegada com a cap de llista a l'Alcaldia --en 2015 va ser número dos de la candidatura de València en Comú--, ha indicat que se sent "còmoda" com a número u i ha manifestat el seu interés per treballar perquè aquesta siga una ciutat d'"oportunitats".

"La ciutat m'agrada molt. Sóc arquitecta de professió i em vaig quedar fa quatre anys per a lluitar per generar una ciutat que tinguera oportunitats després de veure marxar a moltíssimes companyes. És un orgull i una oportunitat posar damunt de la taula qüestiones que moltes vegades els partits tradicionals no posen perquè el seu sistema de finançament li impedeix enfrontar-se als poders d'una minoria", ha declarat.

Oliver ha apostat, a més de posar a les persones en el centre de les polítiques públiques, per "posar als barris" en aqueix lloc al costat de la "cura de l'entorn natural". "Entenem la ciutat com a responsable de les seues persones, dels seus barris i del seu entorn natural", ha asseverat, a més d'advertir dels "molts desequilibris entre barris" que observa a València.

La candidata veu "relativament senzill arribar a un acord de reequilibri de dotacions" i ha opinat que "el primer que caldria fer és un pacte" que portara "en els pròxims 12 o 15 anys" a eixe reequilibri. Ha ressaltat que aqueix acord hauria de ser rubricat tant per les forces del Govern de la Nau com per PP i Cs, els dos partits de l'oposició en el mandat que ara acaba.

HABITATGE, MOBILITAT I CULTURA

Així mateix, ha opinat que en la pròxima legislatura hauria de continuar treballant-se per a "posar en l'agenda política" l'habitatge, un tema que ha definit com a "clau". Ha precisat que "això s'ha de traduir en major potència de la Regidoria d'Habitatge" i en la "vinculació a l'empresa pública que hauria de desenvolupar el parc d'habitatge públic".

En matèria de mobilitat, María Oliver ha defensat tindre en compte en primer lloc al vianant, que ha quedat "en un segon pla" en el "conflicte cotxe-bicicleta" i ha apostat per potenciar les "possibilitats de conversió en zona de vianants i pacificació del trànsit" que té la ciutat.

D'altra banda, en àrees com a cultura, Oliver --edil d'Acció Cultural dins de l'àrea que dirigeix Glòria Tello (Compromís) com a responsable de Patrimoni i Recursos Culturals-- s'ha decantat per no gestionar-la des de dues delegacions i per no separar "la música de les arts escèniques o les arts plàstiques". "La cultura i l'art del segle XXI no treballen en aquests termes sinó en una línia de transversalitat", ha manifestat.

De la mateixa manera, al medi ambient ha apuntat la necessitat de "definir el model de ciutat que volem per als pròxims 15 o 20 anys" i ha considerat "fonamental generar una taula de diàleg port-ciutat" perquè "els plans del port són, d'alguna manera, incompatibles amb el nostre model de ciutat".

Destacats