25n
25N
25N

Oliver critica que "qui decidisca sobre el litoral siga" la APV que "no es presenta a eleccions"

La candidata d’UP-EUPV alerta de la voluntat de crear la “gasolinera del mediterrani” a València

UP-EUPV

Oliver critica que "qui decidisca sobre el litoral siga" la APV que "no es presenta a eleccions"
11/05/2019 -

La candidata a l’Alcaldia de València per Unides Podem-EUPV, María Oliver, ha recriminat que a la ciutat qui més “ha decidit sobre el front del litoral ha sigut l’Autoritat Portuària de València (APV), que no es presenta a eleccions”.

Així es va expressar aquest divendres en l’Ateneu Marítim del Cabanyal en un debat organitzat per la Plataforma El Litoral Per al Poble, segons ha explicat la coalició en un comunicat. “Heu de saber que enfront de les vostres cases el port vol construir la gasolinera del mediterrani”, ha advertit Oliver.

La candidata ha asseverat que és l’APV “més ha decidit sobre el front litoral”. Ha denunciat que “no es presenta a les eleccions, però les seues decisions afecten, i a vegades greument, a les nostres vides”.

A més, ha remarcat que “fa poc” s’ha licitat l’ampliació del port que “tindrà un greu impacte en la línia de costa de Cullera a Sagunt”. I ha denunciat que “ningú” del port ha vingut “a contar el que volen fer enfront dels barris marítims, però es veuran afectats d’igual forma”.

María Oliver ha afirmat que aquesta ampliació es va realitzar “sense els informes ambientals pertinents”. “De debò creieu que el tràfec de bucs petroliers enfront de les nostres cases no suposarà cap impacte en les nostres vides? Què no va tindre cap perjudici per als ecosistemes marítims i del litoral?”, ha insistit.

“El futur de València passa per ser una ciutat referent en qualitat de vida, en salut i sostenibilitat ambiental. Té un clima privilegiat, suau i un entorn natural que a més de preciós, és una garantia ecològica saludable. L’ampliació del port va totalment en una direcció oposada”, ha incidit.

En aquest sentit, s’ha referit a l’ampliació del port per a subratllar que amb els 3.000 milions invertits “es podrien solucionar tots els problemes de València”. Ha censurat la inversió de “3.000 milions d’euros a construir la gasolinera del mediterrani”.

En contraposició, ha proposat destinar aqueixa quantitat de diners per a soterrar les vies del Grau i de Sant Isidre, generar un corredor verd des del parc natural del Túria fins a L’Albufera, millorar totes les línies de rodalia i adquirir suficients autobusos de l’EMT per a millorar el nostre transport públic i la qualitat de vida, entre altres mesures.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + dinou =

museo prehistoria