25n
25N
25N

Una onada de ponent pujarà les temperatures en les pròximes hores

Alerta de risc a València pels forts vents de ponent

Una onada de ponent pujarà les temperatures en les pròximes hores
05/06/2019 -

Deixem arrere la primavera per a donar la benvinguda de forma oficial a l’estiu amb una pujada elevada de les temperatures en tota la Comunitat Valenciana amb el fenomen meteorològic conegut com l’efecte Föhn. Amb l’arribada de vents de ponent que entraran pel nord-oest de la península Ibèrica en arribar a aconseguir una màxima de 30 °C i unes ratxes màximes de 80 km/h durant tota la jornada del dia de hui. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha alertat sobre el possible risc de vents per a l’interior nord i sud de la província de València però es preveu que serà sol per al dia de hui.

En les primeres hores de la vesprada s’esperen cels nuvolosos amb intervals de núvols alts però l’alerta anirà descendint cap al cap de setmana amb temperatures mínimes entorn dels 17 °C i màximes de 29 °C.

Els vents de ponent seran molt secs i aniran baixant progressivament al llarg del dia de hui. A la vesprada disminuiran i aniran cap a l’est de la Comunitat però s’espera un augment progressiu dels vents de ponent cap al cap de setmana.

 

PER QUÈ ES PRODUEIX L’EFECTE FÖHN?

Li deu el seu nom a un vent característic del nord dels Alps, també és popularment conegut com el vent de foehn. El seu origen es deu a l’arribada de la massa d’aire càlid i humit a la barrera del vessant per on comença a ascendir i refredar-se al mateix temps. Conté xicotetes partícules d’aigua que la baixada de la temperatura canvia d’estat. En eixe moment, es formen núvols d’aigua que són alliberats. De manera que la massa d’aire continua avançant, fins a arribar a l’altre costat de la muntanya de forma càlida i seca perquè va deixar tota la humitat i el fred a l’altre costat de la muntanya.

 

 


 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =