25n
25N
25N

L'Ofrena durant tot el dia i les mascletaes repartides per barris marquen les Falles 2021

Les falleres majors de València i la cort d’honor entregarien també el seu ram a la imatge del Patriarca en el pont de Sant Josep

L'Ofrena durant tot el dia i les mascletaes repartides per barris marquen les Falles 2021
19/05/2021 -

Les Falles de València 2021 seran molt diferents i encara queda molt recorregut perquè tornen a ser les de sempre. Fa poc més d’una setmana, la previsió de la campanya de vacunació per als pròxims mesos va permetre aprovar que les festes josefines se celebren per fi de l’1 al 5 de setembre, encara que ja es va deixar clar que serien “descafeïnades”. Així, a poc a poc comencen a conéixer-se quins actes se celebraran en aquestes Falles atípiques que ja compten els dies per a tornar a eixir als carrers.

Aquest dimarts, Junta Central Fallera (JCF) ha donat a conéixer el programa oficial de les Falles de València 2021, encara que de moment queda esperar que es ratifique per l’Assemblea de Presidents i Presidentes. Una planificació que, a més, “pot patir variacions atés el context i la situació sanitària del moment”, deixa clara l’entitat, d’acord amb les recomanacions de Sanitat.

Així, una de les principals novetats d’aquestes Falles reinventades és que l’Ofrena podria realitzar-se durant tot el dia i no sols a la vesprada i nit. Segons la proposta de JCF, començaria el divendres 3 a les 17.00 hores des de Pla del Remei i Campanar, però el dissabte 4 aquesta arrancaria a les 09.00 hores, des de Quatre Carreres i Benicalap. Les falleres majors de València 2021 i la seua cort d’honor tancarien com sempre l’ofrena, però com a novetat, també entregaran els seus rams a les 10.00 hores del diumenge 5 enfront de la imatge del Patriarca en el pont de San José.

A més, les mascletaes que cada any omplin la Plaça de l’Ajuntament de pólvora i públic no podran realitzar-se com a tal per a evitar massificacions. En aquest sentit, l’opció que es planteja és que es distribuïsquen pels barris de València i que se celebren a les 14.00 hores, com sempre. La Nit del Foc també podria tindre aquesta dispersió des de diferents punts de la ciutat i se celebraria la nit del dissabte 4 al diumenge, a les 01.30 hores.

Malgrat això, encara no està definit quin serà el recorregut exacte de l’ofrena ni les característiques dels actes. Primer han de ser els presidents i les presidentes les que ratifiquen aquest programa que, sempre, estarà subjecte a la normativa sanitària.

A més, el dijous 27 s’aprovarà en el ple municipal quines subvencions podran rebre les comissions falleres, per la proximitat de les Falles de 2022 si poden celebrar-se amb normalitat del 15 al 19 de març.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − dos =