25n
Orgull
Orgull

Les oficines de turisme de València inicien el procés de certificació de l'Institut de Qualitat Turística ‘Safe Tourism’

Les oficines de turisme de València inicien el procés de certificació de l'Institut de Qualitat Turística ‘Safe Tourism’
26/06/2020 -

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de València i president de Visit València, Emiliano García, ha visitat hui l’Oficina d’Informació Turística situada a la sala d’arribades de l’Aeroport de València per a comprovar com s’han implementat les mesures requerides per a obtenir la certificació de l’Institut de Qualitat Turística (ICTE) ‘Safe Tourism’. García ha posat en valor “l’enorme esforç que s’està fent des del sector turístic per a rebre als i les turistes amb les màximes garanties, i per complir les normes i protocols que contribueixen a salvaguardar la salut pública”. A més del regidor, han estat presents el director de l’Aeroport de València, Joaquín Rodríguez, i el director de Visit València, Antonio Bernabé.

El procés d’auditoria s’emprendrà dilluns que ve 29 de juny després del desenvolupament i adaptació dels plans de contingència i protocols necessaris per a garantir la seguretat en les Oficines d’Informació Turística de la Ciutat, tant dels treballadors d’aquests punts com dels visitants a la ciutat de València. El regidor de Turisme i president de Visit València, Emiliano García, ha remarcat que “la corresponsabilitat en matèria de seguretat és fonamental perquè l’activitat turística puga desenvolupar-se en entorns segurs. Tots els actors han d’implicar-se en la cura dels altres: el sector turístic oferint un servici adequat al context, i al seu torn, comptant amb el màxim compromís dels visitants fent ús de mascaretes i altres mesures exigides”. “Hem de comprometre’ns a protegir la nostra pròpia salut i la dels altres”, ha insistit García.

Per la seua part, el director de l’Aeroport de València, Joaquín Rodríguez, ha explicat que “Aena porta treballant des d’abril en un Pla de Recuperació Operativa seguint les indicacions de la Comissió Europea i l’Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA), en col·laboració amb el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC). Amb l’arribada dels primers turistes tenim molt clar que és prioritari oferir seguretat sanitària i transmetre confiança”.

CERTIFICAT ‘SAFE TOURISM’

Les oficines turístiques són un dels 21 subsectors per als quals l’ICTE ha desenvolupat protocols, validats pel Ministeri de Sanitat, i que poden optar al segell “Safe Tourism Certified” en haver implantat el Sistema de Prevenció de Riscos per a la Salut enfront de la COVID-19. Un segell amb el qual es persegueix generar confiança en els turoperadors i turistes, i donar suport a la imatge d’Espanya com a destí segur. Entre les mesures que han assumit en les oficines de turisme, destaquen la instal·lació de mampares protectores; l’habilitació de dispensadors de gel hidroalcohòlic en els accessos de les oficines; solucions desinfectants al costat dels elements interactius com a tauletes i pantalles tàctils; i papereres per a dipòsits de residus amb accionament no manual i doble bossa interior.

Així mateix, s’està fomentant la digitalització de la informació turística i l’ús d’eines que permeten oferir informació al visitant de les oficines de turisme sense necessitat que aquest s’aproxime al mostrador. Pel que respecta a la comercialització de l’oferta turística de la ciutat, es fomenta el pagament amb targeta de crèdit, i la corresponent desinfecció del datàfon després de cada ús.

INTERÉS CREIXENT PER VALÈNCIA

Pel que fa a l’evolució del trànsit aeri durant els pròxims mesos, segons les dades Skyscanner que recopila l’empresa valenciana Forwardkeys, les recerques per a viatjar a València han crescut en una setmana un 25% registrant-se des del 13 de maig al 14 de juny més de 400.000 cerques. El 35% d’aquestes recerques prové del mercat nacional, el 12,2% de l’alemany i el 12,1% de l’italià. Països Baixos i Regne Unit suposen tots dos el 10% de les recerques, mentre que França aconsegueix el 8%.

El regidor García ha afirmat que encara que “les dades evolucionen positivament i les previsions van millorant dia a dia”, “és molt important ser molt prudents en aquesta situació”. “És cert que, segons les dades de recerques, l’interés per València dels mercats -tant nacional com internacional després de l’Estat d’Alarma- està creixent progressivament, passant de les prop de 8.000 recerques el 13 de maig a 31.765 el 14 de juny. No obstant això, hem d’analitzar la informació constantment, buscar noves fonts d’informació més dinàmiques i estar molt pendents de l’evolució de la demanda”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + huit =