25n
25N
25N

Les oficines Orienta per a persones LGTBI realitzen atenció telefònica i mantenen la presencial en els casos urgents

La situació generada pel COVID-19 obliga a reordenar els serveis ambulatoris oferits a la ciutadania

Les oficines Orienta per a persones LGTBI realitzen atenció telefònica i mantenen la presencial en els casos urgents
17/03/2020 -

Les oficines de Orienta que ofereixen un servei d’assessorament i suport dirigit a aquelles persones que requerisquen una atenció específica vinculada amb a realitat LGTBI continuen parant atenció telefònica i presencial en aquells casos urgents, segons la instrucció realitzada per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Les mesures adoptades per la Vicepresidència amb motiu del COVID-19 afecten també el servei de les oficines Orienta, que mantindran la comunicació continua amb totes les persones usuàries que estiguen en seguiment, principalment a través del telèfon. En cas de considerar-se necessari es concertaran cites individuals o es realitzaran a domicili.

Així mateix, s’ha suspés tota l’activitat grupal de les oficines Orienta, així com tota activitat cultural, esportiva i d’oci durant un mes, que podrà ser prorrogable a l’espera de l’evolució de la situació.

Sempre que siga possible, es facilitarà l’exercici de teletreball als professionals de les tres oficines Orienta de València, Alacant i Castelló. En el cas d’haver de treballar en els espais comuns se seguiran les indicacions de prevenció i higiene que, a cada moment, determinen les autoritats sanitàries.

Programa Kumpania

Les instruccions realitzades amb motiu del COVID-19 també afecten el programa Kumpania d’acompanyament i reforç educatiu als xiquets i xiquetes i adolescents gitanos, que manté la comunicació continua amb totes les persones usuàries a través del telèfon o amb visites individuals, amb l’objectiu de fer seguiment dels estudis que hauran de continuar realitzant des de casa segons les instruccions que reben del professorat del seu centre educatiu.

En cas de detectar dificultats a l’hora de poder accedir de manera electrònica a les comunicacions del centre educatiu, des de Kumpania es facilitaran els recursos necessaris per a evitar la desigualtat que suposa la bretxa digital.

Així mateix, es mantindrà en tot moment la comunicació a través de telèfon, correu electrònic i, si és necessari, de manera presencial amb el professorat i responsables dels centres educatius de les persones usuàries.

Respecte a les activitats grupals, culturals, esportives i d’oci se suspenen un mes a partir del divendres 13 de març, quedant a l’espera de l’evolució de la situació.

Igual que ha succeït amb les oficines Orienta, sempre que siga possible, es facilitarà als i les professionals del servei el teletreball, guardant les mesures de prevenció i higiene si s’ha de treballar en els espais comuns.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 4 =