25n
25N
25N

Les oficines Orienta han realitzat 211 atencions a persones LGTBI des que es va decretar l'estat d'alarma

Les oficines Orienta han realitzat 211 atencions a persones LGTBI des que es va decretar l'estat d'alarma
02/04/2020 -

Les oficines Orienta de València, Alacant i Castelló han realitzat un total de 211 atencions a persones LGTBI via telefònica i telemàtica durant les dues primeres setmanes de confinament decretat per l’estat d’alarma arrel la pandèmia de COVID-19.

Segons l’informe realitzat per l’equip de professionals de les tres oficines Orienta, de les 211 atencions, 54 es van realitzar des de l’oficina d’Alacant, 37 des de la de Castelló i 120 es van dur a terme per l’oficina Orienta de València.

Respecte a la via d’atenció utilitzada per a contactar, en 111 ocasions ha sigut via correu electrònic o whatsapp, 87 vegades s’ha fet per telèfon i 13 atencions s’han realitzat per videoconferència.

Cal destacar la diferència d’atencions realitzades entre la primera i segona setmana de confinament, ja que, si des del 14 al 22 de març es van realitzar un total de 65 atencions, durant la setmana del 23 al 29 de març es van duplicar, aconseguint la xifra de 146.

Segons una instrucció de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, des del passat 13 de març s’ha suspés tota activitat grupal de les oficines Orienta, així com tota activitat cultural, esportiva i d’oci, quedant a l’espera de l’evolució de la situació provocada per la pandèmia de coronavirus.

Des de les tres oficines es manté la comunicació amb totes les persones usuàries que estan en seguiment, principalment a través del telèfon. En cas de considerar-se necessari es poden concertar cites individuals o realitzar-les a domicili.
Respecte a l’atenció, a noves persones usuàries s’està realitzant a través del correu electrònic o el telèfon, encara que en els casos que les persones professionals del servei consideren d’emergència es podran realitzar actuacions presencials.

Servei Orienta

Les tres oficines Orienta van començar a funcionar l’agost de 2019 com un servei públic d’informació, orientació i assessorament integral destinat tant al col·lectiu LGTBI com als seus familiars, als quals atenen en qüestions legals, administratives i socials, a més d’oferir-los ajuda psicològica, en aquells casos en els quals siga necessari.

També ofereixen orientació laboral i educativa, assessorament a persones migrants LGTBI i atenció i ajuda a víctimes de discriminació i delictes d’odi per LGTBIfòbia, així com a la violència en parella.

Les persones que desitgen contactar amb qualsevol de les oficines Orienta poden telefonar al 900.10.10.15, o dirigir-se a les adreces de correu de l’oficina de Castelló orienta_cs@cv.gva.es de València orienta_vlc@cv.gva.es o a l’oficina d’Alacant orienta_alc@cv.gva.es

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − huit =