25n
25N
25N

L'Oficina de Patrimoni Cultural d'Alfafar compleix el seu primer any

Va nàixer amb els objectius principals del foment i la conservació dels valors patrimonials i naturals d’Alfafar. A més, s’han dut a terme treballs com les mesures cautelars i de conservació de l’Alqueria del Pí o el projecte de restauració de la Biblioteca Municipal d’Alfafar

L'Oficina de Patrimoni Cultural d'Alfafar compleix el seu primer any
16/02/2017 -

El 8 de febrer de 2016 es va presentar oficialment l’Oficina de Patrimoni Cultural d’Alfafar. L’Oficina va nàixer amb els objectius principals del foment i la conservació dels valors patrimonials i naturals d’Alfafar.

Des de la seua engegada, s’han dut a terme treballs com les mesures cautelars i de conservació de l’Alqueria del Pí o el projecte de restauració del Sindicat Arrocer (Biblioteca Municipal d’Alfafar) i s’han donat troballes arqueològiques com una senyalització de terme de pedra llaurada (fita), en el barri de Sant Jordi, que separava antigament els termes municipals d’Alfafar amb València.

Amb la creació de l’Oficina de Patrimoni s’ha volgut fomentar la formació de persones joves. Per a això, s’ha comptat amb la col·laboració de les universitats valencianes acollint a universitaris i universitàries, que han realitzat pràctiques formatives en l’Oficina de Patrimoni Cultural d’Alfafar.

Respecte a les accions de foment i difusió del Patrimoni Cultural per a este 2017, es volen dur a terme mesures per al foment del Patrimoni Cultural d’Alfafar com la col·locació de panells informatius en els edificis més rellevants de la localitat i la retolació dels carrers d’Alfafar més emblemàtiques amb la toponímia actual i l’antiga del període del segle XVIII al començament del segle XIX.

Finalment, entre les accions de futur cal destacar la preparació del 150 aniversari de la Casa Consistorial d’Alfafar sobre el qual s’han realitzat diferents treballs com la recerca i història de l’edifici de l’Ajuntament.

Des de l’Oficina de Patrimoni Cultural d’Alfafar, se seguirà treballant per a conservar i millorar els valors patrimonials del municipi i que els veïns i veïnes puguen gaudir d’ells.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =