L'Oficina de No Discriminació i Delictes d’Odi estarà en el carrer de Dalt 48

Guardar

Captura de pantalla de 2020-02-20 16-30-36
Captura de pantalla de 2020-02-20 16-30-36

La regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBi, Lucía Beamud, ha anunciat hui la localització on s'instal·laran les dependències de la futura Oficina de No Discriminació i Delictes d'Odi de València: el carrer de Dalt, 48, en el cor del barri del Carme. A més, ha explicat que la regidoria té "molt avançat" el projecte d'obra i rehabilitació de l'edifici, que compta amb un pressupost de 118.000 euros. A més, ha confirmat que l'oficina podrà obrir aquest 2020 i començar a donar servici a la ciutadania.

La regidora Beamud ha dit que "el repte és que València siga una ciutat on es garantisquen tots els Drets Humans amb una oficina municipal que vetlle pel seu compliment i que treballe, cada dia, amb l'objectiu de prevenir conductes com els delictes d'odi i que proporcione una atenció completa per a les víctimes".

"El discurs de l'odi conté un ampli ventall d'expressions que van des de la instigació a l'odi, la humiliació o el menyspreu d'una persona o grup de persones a l'assetjament, difusió d'estereotips negatius o estigmatització respecte a una persona o grup de persones que, en general, està motivat per raons de raça, idioma o religió, però també per qüestions de sexe, identitat de gènere o orientació sexual i és molt important treballar en la seua prevenció i atendre a aquelles persones que l'hagen patit en les seues carns", ha dit Beamud.

Així, l'oficina de delictes d'odi comptarà amb personal qualificat per a realitzar un acompanyament integral de les víctimes des de la teràpia psicològica fins a l'assessorament legal. Així mateix, també disposarà d'un comptador de casos des del moment en el qual la víctima es pose en contacte amb entitats responsables de portar aquests casos amb l'objectiu de controlar si existeix creixement o no a la ciutat, i actuar en conseqüències amb diferents accions.

"A finals de la passada legislatura es va començar a treballar la idea i ara treballem a donar-li contingut amb un protocol, un pla estratègic, seminaris i adhesions internacionals. Tot forma part de la mateixa estratègia", ha apuntat Beamud.

Beamud ha dit que "a València no acceptem situacions com les que s'han viscut en algunes celebracions del 9 d'Octubre; a la nostra ciutat no són benvingudes aquelles persones que no respecten la llibertat d'expressió, de pensament o a la integritat física i moral. El Govern de Joan Ribó treballarà perquè a València no tinguen cabuda actes violents, siguen físics o verbals, i fomentarem, de manera decidida, la convivència i la prevenció del feixisme i la xenofòbia".

Destacats