25n
25N
25N

L’Oficina municipal d’atenció al consumidor resol 1.283 consultes durant la crisi sanitària

Segons el regidor Emiliano García, el major nombre de consultes entre el 15 de març i el 5 de juny són sobre agències de viatge i reclamacions de transport

L’Oficina municipal d’atenció al consumidor resol 1.283 consultes durant la crisi sanitària
13/06/2020 -

Les reclamacions i consultes ateses pel personal de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor-OMIDC entre el 15 de març i el 5 de juny s’han centrat en “cancel·lacions de viatges, bitllets de transport, telèfon i altres servicis”, segons ha explicat el regidor de Consum, Emiliano García, qui ha informat que s’han resolt 1.283 consultes en este periode.

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor-OMIDC ha atés un total de 1.283 consultes des que es va decretar l’Estat d’Alarma, el passat 15 de març, fins el 5 juny. D’elles, el major nombre està relacionat amb agències de viatges (171) i reclamacions de transport (142), seguides de les referents a línies telefòniques (135). “S’observa un canvi de tendència respecte a les queixes rebudes durant el passat 2019”, ha manifestat el regidor de Consum, Emiliano García, exercici en el qual es van atendre 6.642 queixes, de les quals les principals van ser sobre línies telefòniques (34,75 %), seguides d’aquelles relacionades amb productes electrodomèstics (9,59 %), altres béns (5,71 %) i banca i finances (4,48 %).

El regidor ha ressaltat la labor efectuada durant estos mesos, ja que “en una situació tan atípica com l’actual, ha sigut de vital importància mantindre l’atenció a les persones que s’han vist afectades com a consumidors i ajudar-les a solucionar els seus problemes en un moment en el qual les pèrdues econòmiques són de gran importància”.

Junt a les 1.283 consultes ateses per l’OMIDC entre el 15 de març i el 5 de juny, en el mateix període de temps s’han donat d’alta 136 expedients de reclamacions, s’han aportat 180 instàncies a expedients ja oberts (contestacions d’empreses, ampliacions de reclamacions, etc.) i s’han remés 443 notificacions a empreses i a consumidors. L’oficina ha estat atenent consultes de manera telemàtica, sense haver interromput el servici a través del correu electrònic durant la quarantena. El 14 d’abril es va reprendre l’atenció telefònica. En total, han sigut 426 les consultes realitzades per correu electrònic i 857 a través del telèfon d’atenció al consumidor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =