caixa popular

L'Oficina Municipal d'Informació del Consumidor incrementa les consultes d'assumptes sanitaris

L'Oficina Municipal d'Informació del Consumidor incrementa les consultes d'assumptes sanitaris
12/08/2018 -

L’Oficina Municipal d’Informació i Defensa del Consumidor (OMIDC) ha rebut 4.898 consultes durant el primer semestre de 2018, un 7,5 % més que durant el mateix període de l’any passat. La telefonia centra el 28,97 % de les qüestions, seguida dels assumptes sanitaris (9,98 %), els temes relacionats amb bancs i entitats financeres (4,4 %) i les factures de la llum (4,4 %). L’increment més gran s’ha registrat en les atencions sobre servicis sanitaris, ja que en només sis mesos s’han rebut 65 consultes més que en tot el 2017.

L’OMIDC és un servici gratuït d’informació i orientació a les persones consumidores que, a més, intervenia en els conflictes que puguen sorgir entre aquestes i les empreses per intentar arribar a una solució amistosa. Junt amb les consultes, l’oficina ha gestionat 2.765 reclamacions entre els mesos de gener i juny, la qual cosa suposa un 23 % més que al mateix període de l’any passat. De nou, els servicis de telefonia (41,45 %) i els sanitaris (8,21 %) aclaparen la majoria de les queixes.

Són dades de la memòria semestral de l’oficina de consum dependent la Regidoria de Sanitat. Segons la seua titular, Maite Girau, «aquestes xifres demostren que la ciutadania confia en l’Ajuntament per tal d’assessorar-se i aclarir qualsevol dubte sobre transaccions tan diverses com ara incidències amb clíniques dentals, companyies de telefonia mòbil, hipoteques o contractes de lloguer». Girau ha assenyalat que «és molt important que els veïns i les veïnes sàpien que disposen d’aquest servici en cas que consideren que els seus drets com a consumidors han estat vulnerats».

Les dependències de l’OMIDC estan a l’edifici de Tabacalera, al carrer d’Amadeu de Savoia, 11. El seu personal, que atén de forma presencial, telefònica o telemàtica a través del web de l’Ajuntament, ofereix als consumidors valencians la possibilitat d’obtenir informació i ser guiats per poder adoptar decisions relatives a la compra de productes i la contractació de servicis, de forma responsable i favorable als seus interessos. Si bé no s’aconsella sobre eleccions entre distintes marques de productes, sí que es proporcionen dades sobre estudis comparatius realitzats per revistes especialitzades i associacions de consumidors.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris