25n
25N
25N

L'Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de València ha atés i "protegit" 1.084 dones des de 2019

L'Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de València ha atés i "protegit" 1.084 dones des de 2019
18/04/2021 -

L’Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de la Ciutat de la Justícia de València ha atés i “protegit” a un total de 1.084 dones des de la seua obertura fa dos anys, la qual cosa implica una mitjana de dues al dia.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat l'”esperançadora tasca” d’aquesta oficina, un projecte “pioner i únic a Espanya” que ha tingut uns resultats “tan prometedors”.

Per això, ha manifestat la voluntat de la Conselleria de comptar dues oficines especialitzades més, una d’elles a Alacant i una altra a Castelló, amb les mateixes prestacions que la de València.

El centre de la Ciutat de la Justícia de València, que va obrir les seues portes el 15 d’abril de 2019, ha atés des de llavors a 1.084 dones, la qual cosa implica una mitjana de dues al dia, fins i tot en els moments més durs del confinament, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

“En l’oficina, les dones víctimes interposen una denúncia cada 48 hores contra els seus presumptes maltractadors i això és important perquè, en la Comunitat Valenciana, segons les dades del Consell General del Poder Judicial, les víctimes del terrorisme masclista tarden, de mitjana, set anys i quatre mesos a verbalitzar la seua situació”, ha manifestat la consellera.

Així, ha destacat que l’Administració autonòmica “ha aconseguit que més de mig miler de dones facen el pas” perquè “se senten acompanyades i protegides en tot moment per professionals especialitzats i compromesos amb la seua situació”.

DETENCIONS I ATESTATS

A més, ha valorat que la dotació policial del centre ha practicat un total de 167 detencions, és a dir, tres a la setmana, mentre que ha dut a terme accions de protecció especial a 278 dones que estaven en risc mitjà, alt o extrem de patir una agressió segons la qualificació del sistema Viogen.

D’altra banda, en aquests dos anys, l’Oficina ha treballat en la millora dels atestats policials amb la finalitat d’aconseguir una millor instrucció judicial d’aquests. Per això, s’ha reduït la seua grandària, s’han ordenat les diligències i afegit unes altres que no es realitzaven, s’ha simplificat la informació de drets i s’ha millorat la presa de declaracions per a potenciar la prova del denunciat i demostrar l’habitualitat del suposat maltractament físic o psicològic.

En aquest sentit, Gabriela Bravo ha reconegut el treball de coordinació de l’Oficina amb la Fiscalia, així com amb els 38 jutjats de Violència de Gènere de la Comunitat Valenciana, que van tramitar en 2020 quasi 22.000 denúncies i van dictar 2.621 sentències condemnatòries.

Aquests números, segons la consellera, “ens recorden la magnitud del problema” i “justifiquen els esforços en inversions, treball i compromís que el Consell del Botànic duu a terme per a lluitar contra el terrorisme masclista”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 16 =