25n
25N
25N

La Junta de Govern aprova l'oferta pública d'ocupació de 2017

La Junta de Govern aprova l'oferta pública d'ocupació de 2017
29/12/2017 -

Sergi Campillo, regidor de Personal, ha informat de l’aprovació d’una oferta pública d’ocupació de 184 places, de les quals 92 consumeixen taxa de reposició imposada pel Govern central. Per primera vegada s’inclou la consolidació de 67 places actualment ocupades per interins, i se’n preveuen 19 més d’estabilització i 6 més de promoció interna. A més, la Junta de Govern torna a reclamar, en compliment d’un acord plenari pres per unanimitat, que el Govern central elimine la taxa de reposició com a mínim per a les places de protecció ciutadana.

“Hui hem aprovat en la Junta de Govern Local l’oferta pública d’ocupació de l’Ajuntament de València. En total són 184 places de diferents categories, de les quals més del 50 % de l’oferta de la taxa de reposició es destina a places de policia local i bombers, que eixiran molt ràpid a oposició perquè ja hem negociat les bases amb les seccions sindicals i estan aprovades”, ha manifestat en roda de premsa el regidor de Govern Interior i Personal, Sergi Campillo, que ha volgut remarcar “el compromís del Govern de la Nau amb la protecció ciutadana. Hem complit el nostre compromís de convocar places de policia local i bombers, a diferència del que va fer el govern anterior, que en més d’una dècada no va convocar-ne cap”.

L’oferta preveu 86 places de TAG, de les quals 40 són de torn lliure, 34 de consolidació i 12 d’estabilització. D’agent de policia, on no es preveu la figura de l’interí, n’hi ha un total de 40 places, 28 de torn lliure i 12 de mobilitat, i de bomber/a, 11 places, 8 lliures i 3 de mobilitat. En la resta de les places, que excepte una no consumeixen taxa de reposició, s’inclouen farmacèutics, mecànics conductors, periodistes, metges, professors de música de diferents instruments, mestres, pedagogs/ogues o tècnics d’informàtica.

Campillo ha destacat igualment que “també abordem els processos de consolidació per primera vegada en la història de l’Ajuntament de València. Ja s’acordà el model de consolidació de les places ocupades per persones interines i ara, en aquesta oferta, comencem a traure els processos de consolidació començant per les de tècnics d’administració general (TAG) del grup A1”.

El regidor de Personal ha informat que novament “tornem a reclamar al Govern central, tal com va acordar per unanimitat el Ple de l’Ajuntament, que s’elimine la taxa de reposició, si no per a tota la funció pública, sí almenys per a les places de protecció ciutadana (Policia Local i Bombers), perquè no podem contractar interins en aquestes categories i, per tant, la taxa de reposició que ens imposa el Govern central del Partit Popular amb el suport de Ciutadans ens impedeix convocar les places lliures que necessita l’Ajuntament de València per a reforçar les plantilles i poder fer polítiques públiques que milloren la vida de la gent”.

Sergi Campillo ha assenyalat que l’aprovació de l’oferta pública d’ocupació per a 2017 al mes de desembre és deguda al retard de l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat. “Per això els demanem que facen bé el seu treball, perquè fins que no estan aprovats no podem tancar les places.” Igualment ha destacat que, per primera vegada, s’aprova la consolidació del personal interí de l’Ajuntament de València.

Ha recordat que les places de consolidació (67), estabilització (19) i promoció interna (6) no consumeixen taxa de reposició, la previsió de la qual per a 2017 és de 95 places com a màxim, de les quals ara se n’aproven 92, a diferència de les places de mobilitat o convocatòria lliure, segons la regulació establida per l’Estat. Es distingeix entre els qui ja ocupaven plaça interinament el desembre de 2005 (interins de llarga duració) i els qui ho són des del 31 de desembre de 2013.

A partir de la publicació d’aquesta oferta pública d’ocupació en el Butlletí Oficial de l’Estat “començaran els processos opositors”, ha explicat Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =

bombers
CCCC
Valencia activa